Μαίρη Μάτσα: «Δεν θα φύγεις ποτέ κορίτσι όμορφο»
3 years, 14 days ago
6

«Από το πρωί ψάχνω λόγια να σου πω αντίο…Σβήνω, γράφω, δεν γίνεται…Θα διαγράψω από το μυαλό μου αυτή τη μέρα. Για μένα θα ζεις…Θα ζεις στο μυαλό, στην καρδιά μου…». Λόγια που αποτυπώνουν την οδύνη που βίωσε μια φίλη της Μαίρης Μάτσα, της εικονολήπτριας που σκοτώθηκε τα ξημερώματα Πέμπτης σε τροχαίο δυστύχημα, λίγα χιλιόμετρα πριν φτάσει στο στούντιο του «Καλημέρα Ελλάδα».

Εκεί που χειριζόταν την κάμερα 3, η οποία παρέμεινε κενή και μέχρι το τέλος της εκπομπής είχε πάνω της λουλούδια, που άφηναν δακρυσμένοι συνάδελφοι της Μαίρης.

Το κακό νέο είχε φτάσει από νωρίς στο πλατό της εκπομπής, με τον Γιώργο Παπαδάκη να μην αντέχει στο τέλος όταν αποχαιρέτησε την Μαίρη, μαζί με τους τεχνικούς της εκπομπής.

Τις επόμενες ώρες ο τοίχος της στο facebook γέμισε με συγκινητικά μηνύματα φίλων και συγγενών που αποχαιρετούσαν την άτυχη κοπέλα.

«Η Μαίρη με το γελαστό πρόσωπο έσβησε άδικα στον δρόμο για την δουλειά της που τόσο αγαπούσε. Ο ουρανός της Αττικής μουντός, ο ήλιος κρυμμένος πίσω από τα σύννεφα της θλίψης. Τα λόγια φτωχά και αδύναμα, η συγκίνηση και το δάκρυ περισσεύουν. Μένει η γενναιοδωρία της φωτεινής της ύπαρξης να μας συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής μας. Καλό ταξίδι γελαστό μας παιδί».

mary_1

Λέξεις οδύνης που αποτυπώνουν τον πόνο της απώλειας μιας κοπέλας που ήταν η χαρά της ζωής, η οποία ξύπνησε χαράματα Πέμπτης και ετοιμάστηκε για να πάει και να κάνει αυτό που αγαπούσε.

«Όχι βρε Μαιρούλα, όχι γαμώτο…», «Όμορφε άνθρωπε καλό παράδεισο», «Καλό ταξίδι γλυκιά μου» είναι κάποια μόνο από τα όσα έγραψαν οι άνθρωποι που γνώρισαν, έζησαν και αγάπησαν τη Μαίρη.

mary_2

Τη Μαίρη που είχε υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι, το οποίο είχε λατρέψει, τη Μαίρη που δεν έφτασε ποτέ το πρωί της Πέμπτης στην δουλειά της.

Έσβησε όταν το αυτοκίνητο της χτύπησε στα κιγκλιδώματα και όταν σταμάτησε σφράγισε την μοίρα της νεαρής γυναίκας που είχε τραυματιστεί βαρύτατα.

«Είναι οι στιγμές που λες γιατί ρε παίρνεις τα καλύτερα παιδιά τόσο νέα;;; Αν υπάρχει κάτι εκεί πάνω σίγουρα θα έχει την καλύτερη θέση γιατί ήταν καλό παιδί».

mary_6

Ήταν αλλά δεν κατάφερε να νικήσει την μοίρα που σφραγίζει τις ζωές μας σε μια μόνο στιγμή, αρκετή για να κάνει τον χρόνο να σταματήσει και τις ανάσες μιας ζωής να πάψουν

Παρά την διακομιδή της στο νοσοκομείο και τις προσπάθειες των γιατρών, η Μαιρούλα υπέκυψε στα τραύματα της και έφυγε κάνοντας πρόσωπα να κλαίνε και να αγκαλιάζονται.

mary_5

Το «Γιατί ρε Μαιρούλα;» του Γιώργου Παπαδάκη, το αντίο της Φαίης και του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν κάποια μόνο από τα δεκάδες που ακολούθησαν.

Σε μια από αυτές τις αναρτήσεις η άτυχη κοπέλα χαμογελάει μαζί με άλλα πέντε άτομα και η φίλη της γράφει το τελευταίο αντίο.

«Θα είσαι πάντα στην εξάδα μας…για μας δε θα φύγεις ποτέ κορίτσι μου όμορφο!!Πάντα θα σε έχουμε κοντά μας…ήσουν απ’ τις μεγαλύτερες μαχήτριες που γνώρισα στην ζωή. Καλό παράδεισο Μαιρούλα μου…Συνέχισε να χαμογελάς και εκεί που πήγες. Θα μας λείψεις…».