Μετά τον Μ.Βορίδη «απειλεί» και ο Κ.Μητσοτάκης: «Αν δεν μας ψηφίσετε θα πάμε σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο»! Στη ΝΔ ανησυχούν πάρα πολύ και πλέον το δείχνουν
10 months, 21 days ago
6

Σε ευθεία «απειλή»-προειδοποίηση, προς τους Έλληνες ψηφοφόρους, για τρίτη εκλογική αναμέτρηση η οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και τον Αύγουστο, εάν τα ποσοστά των εκλογών της 25ης Ιουνίου, «δεν επιβεβαιωθούν», προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το τηλεοπτικό πλατό του MEGA.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου, δηλαδή η σαρωτική νίκη του κόμματός του, γιατί «δεν νομίζω ότι κανείς θέλει να πάει σε κάλπες Αυγουστιάτικα».

Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εκλογική «έκπληξη» του κόμματος «Νίκη», φοβούμενος διαρροές ψήφων.

Αναφερόμενος σε «κόμματα και κομματίδια που μπορεί να τοποθετούνται στα δεξιά της Ν.Δ.» είπε ότι «οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια», ενώ δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου λέγοντας το εξής:

«Η Εκκλησία έμενε, μένει και θα πρέπει να μείνει τελείως μακριά από την κομματική αντιπαράθεση. Είναι αδιανόητο κόμματα να προβάλλουν ότι έχουν την προτίμηση της στήριξης της Εκκλησίας ή εκκλησιαστικών παραγόντων».

Παρόλα αυτά όμως μίλησε για την επικείμενη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και υποστήριξε πως «κάποιος ο οποίος έχει πατριωτικές ευαισθησίες πιστεύω ότι αισθάνεται άνετα με τη Νέα Δημοκρατία».

Ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (27/05), για τρίτες εκλογές σε περίπτωση που η Ν.Δ. δεν πάρει αυτοδυναμία στις κάλπες που θα στηθούν σε έναν μήνα από σήμερα.

Με λίγα λόγια «εκλογές μέχρι να σβήσει ο ήλιος», δηλαδή μέχρι η Νέα Δημοκρατία να είναι αυτοδύναμη.

Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, «εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε η χώρα υποχρεωτικά θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες».

Μπορεί επομένως στη Νέα Δημοκρατία να πηγαίνουν με αέρα νίκης στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και να βλέπει πρωτοκλασάτα στελέχη της (βλ. Άδωνι Γεωργιάδη) να μιλούν ακόμη και για 180 έδρες, ώστε… να μπορούν να αλλάξουν το Σύνταγμα, ωστόσο μόνο εύκολη δεν είναι η υπόθεση αυτοδυναμία. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 pronews.gr