Metaverse: Γυναίκα καταγγέλλει ψηφιακό ομαδικό βιασμό από 3-4 ανδρικά avatar
2 years, 1 month ago
6

Ομαδικό βιασμό από τρία έως τέσσερα ανδρικά avatar κατήγγειλε γυναίκα μόλις 60 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στον ψηφιακό κόσμο του Metaverse.

Η καταγγελία έγινε από την ψυχοθεραπεύτρια αλλά και ερευνήτρια εικονικής πραγματικότητας, Nina Jane Patel, η οποία έκανε λόγο για τον “σουρεαλιστικό εφιάλτη”.

Η γυναίκα είπε πως αυτό που βίωσε έμοιαζε σαν πραγματικό γεγονός, χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις στον δικό της συναισθηματικό κόσμο, λόγω και των προηγμένων τεχνολογιών που χρησιμοποιεί η προσομοίωση.

Η Nina Jane Patel δήλωσε σοκαρισμένη, περιγράφοντας την ψηφιακή εμπειρία της σε ένα περιστατικό εικονικής πραγματικότητας, όπου το δικό της avatar φέρεται να δέχτηκε λεκτική και σωματική επίθεση από άλλα με αντρικές φωνές που της έλεγαν «μην προσποιείσαι ότι δεν σου αρέσει».

Η 43χρονη έκανε λόγο για «φρικτή εμπειρία» που έλαβε χώρα «πάρα πολύ γρήγορα, μόλις 60 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό μου».

Σύμφωνα με τον independent, η ψυχοθεραπεύτρια που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, υποστήριξε ότι η αντίδρασή της ήταν παρόμοια με αυτή που θα είχε αν το γεγονός είχε συμβεί στην πραγματική της ζωή.