Ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αείμνηστου δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου
1 year, 7 months ago
6

Ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αείμνηστου δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου, είναι τελικά ο άνθρωπος που έδωσε εντολή, επίσης μέσα από τις φυλακές, για μια δολοφονία και μια απόπειρα ανθρωποκτονίας που διεπράχθησαν τον Ιούνιο με κίνητρο διαφορές από δοσοληψίες ναρκωτικών.

Όπως έγινε χθες γνωστό από την Ασφάλεια, η δολοφονία ενός Ρομά στην Αγία Βαρβάρα και η απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός Αλβανού στον Άγιο Παύλο, διεπράχθησαν από έναν Αλβανό βαρυποινίτη που είχε αποφυλακιστεί νόμιμα τον περασμένο Μάιο και συνελήφθη τελικά γι αυτή την υπόθεση το πρωί της Τετάρτης στο Χαϊδάρι.

Από την εξέτασή του, αλλά και τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, πρόεκυψε σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr πως ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για τις δυο ενέργειες, δεν είναι άλλος από τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου, που διαπράχθηκε τον Οκτώβριο του 2017.

Πρόκειται για κακοποιό ο οποίος ήδη κρατείται στις φυλακές Κρήτης, πλην όμως είναι άνθρωπος που τοποθετείται ψηλά στην ιεραρχία της Μαφίας, με πολλές άκρες εκτός και εντός φυλακών, καθώς είναι λίαν επικίνδυνος.

O τυχαίος έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στη σύλληψη

Βαρύ οπλισμό εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο που σταμάτησαν για να του κάνουν έλεγχο στο Χαϊδάρι, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν τη σύλληψη των δύο ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.

Συγκεκριμένα, για μία δολοφονία και μία απόπειρα δολοφονίας κατηγορείται ο 39χρονος από την Αλβανία, τον οποίο συνέλαβαν το πρωί στο Χαϊδάρι σε τυχαίο έλεγχο άνδρες της Άμεσης Δράσης.

Όταν σταμάτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με έναν ομοεθνή του, ανακάλυψαν στο πορτ μπαγκαζ και κάτω από την ταπετσαρία δυο καλάσνικοφ, ενώ σε ειδική θήκη πίσω από το ραδιόφωνο του οχήματος, 2 γεμιστήρες με δεκάδες σφαίρες.

Από το ερευνητικό υλικό που είχαν τα στελέχη της Ασφάλειας προέκυψε ότι ο 39χρονος είναι ο δράστης δολοφονίας ενός άνδρα Ρομά, το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου στην Αγία Βαρβάρα, αλλά και της απόπειρας δολοφονίας ενός αλλοδαπού στον Άγιο Παύλο, στο Μεταξουργείο, στις 15 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις ανθρωποκτονίας 39χρονου που τελέστηκε μεσημβρινές ώρες της 31-7-2022 στην Αγία Βαρβάρα και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονου αλλοδαπού που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 15-7-2022 στην περιοχή του Αγίου Παύλου στην Αθήνα

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο 37χρονος αλλοδαπός δράστης των ανωτέρω περιπτώσεων ανθρωποκτονίας

Επίσης, ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός της ανωτέρω ανθρωποκτονίας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Ο 37χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου χθες το μεσημέρι στο Χαϊδάρι από κοινού με έτερο 23χρονο αλλοδαπό διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα (2) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, -94- φυσίγγια και μαχαίρι -18,5- εκατοστών.

Εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποθέσεις ανθρωποκτονίας 39χρονου που τελέστηκε μεσημβρινές ώρες της 31-7-2022 στην Αγία Βαρβάρα και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονου αλλοδαπού που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 15-7-2022 στην περιοχή του Αγίου Παύλου στην Αθήνα. Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας ταυτοποιήθηκε ο 37χρονος αλλοδαπός δράστης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων».