Μήνυμα Μπαμπινίωτη για το χαμό των δύο μαθητών του Αρσακείου στην πυρκαγιά
1 year, 1 month ago
6

Ο Γρηγόρης Φύτρος, η κόρη του Εβίτα και ο γιος του Αντρέας είναι ανάμεσα στα θύματα της φονικής φωτιάς. Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, καθηγητής των παιδιών τα αποχαιρετάει
Οι σοροί του Γρηγόρη Φύτρου, παλιού πρωταθλητή της ποδηλατικής ΑΕΚ, και του γιου του Ανδρέα εντοπίστηκαν τελικά μέσα στις στάχτες. Η 13χρονη κόρη του Γρηγόρη Φύτρου, Εβίτα, είχε βρεθεί νωρίτερα νεκρή, έχοντας προσπαθήσει να σωθεί πηδώντας στον γκρεμό.

Το κορίτσι ήταν αθλήτρια της ποδηλασίας στην Ακαδημία της ΑΕΚ και ένα από τα μεγάλα ταλέντα του αθλήματος. Ο 11χρονος Ανδρέας ακολουθούσε τα βήματα του πατέρα του και της αδελφής του.

Τα δύο παιδιά ήταν μαθητές του Αρσακείου Εκάλης (στην Άνοιξη), του οποίου διευθυντής είναι ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Για την απίστευτη τραγωδία , ο Γιώργος Μπαμπινιώτης ανάρτησε κείμενο, μιλώντας για τα δυο παιδιά και τον πατέρα τους:

“Δύο μαθητές μας των Αρσακείων και ο πατέρας τους είναι μεταξύ των θυμάτων τής συμφοράς που έπληξε την Αττική. Η Εβίτα, μαθήτρια τής Β΄ Γυμνασίου, και ο αδελφός της Ανδρέας, μαθητής τής Ε΄ Δημοτικού, έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο στο Μάτι.

Πιο τραγική φιγούρα, όμως, η μάννα, που κλήθηκε να αναγνωρίσει το τσακισμένο από την πτώση σώμα τής Εβίτας και το αγνώριστο απανθρακωμένο πτώμα τού Ανδρέα, μαζί με το επίσης απανθρακωμένο πτώμα τού συζύγου της! Πώς να περιγράψει κανείς μια τέτοια τραγωδία που ξεπερνάει τα όρια τής ανθρώπινης φαντασίας. Η Αρσακειακή Κοινότητα (δάσκαλοι, συμμαθητές και μαθητές, γονείς, Διοίκηση, απόφοιτοι) θρηνεί τον χαμό μιας (σχεδόν) ολόκληρης οικογένειας των αγαπημένων παιδιών-μαθητών μας που δεν τους άξιζε ένας τόσο άδικος και απάνθρωπος θάνατος»