Μηνύσεις υποβάλλει η ΓΣΕΕ για το επεισόδιο στη Ρόδο -Καταλογίζουν στο ΠΑΜΕ μεθόδους «ταγμάτων εφόδου της ΧΑ»
2 months, 6 days ago
6

Για μεθόδους «ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής» που χρησιμοποίησε το ΠΑΜΕ μίλησε ο Νίκος Κιουτσούκης, γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, αναφερόμενος στο σφοδρό επεισόδιο, μεταξύ συνδικαλιστών, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο. 

H ΓΣΕΕ και μέλη του Εργατικού Κέντρου Ρόδου αυτή την ώρα μεταβαίνουν προς την Εισαγγελία Ρόδου προκειμένου να υποβάλλουν μηνύσεις, με τη συνέχιση των εργασιών του συνεδρίου να θεωρείται σχεδόν απίθανη. 

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, περίπου 200 μέλη του ΠΑΜΕ -που, όπως λέει, δεν ήταν σύνεδροι- «στις 3:30 τα ξημερώματα παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας». 

Ενας εκ των ανθρώπων που χτυπήθηκαν, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, ήταν και ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας, κ. Κιουτσούκης, ενώ συνολικά στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 4 μέλη της διοίκησης. 

Η ΓΣΕΕ καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ «που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής». 

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, για το συνέδριο και τον κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων είχαν ενημερωθεί εγκαίρως τόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η ΕΛ.ΑΣ. 

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια ένταση είχε προκληθεί, περί τα μέσα Μαρτίου, και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, το οποίο ματαιώθηκε.