Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Θα συνεχίσουμε με τέρμα το γκάζι την υλοποίηση του προγράμματός μας
Just now
6

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η παρθενική εμφάνιση ενός πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η πλέον εύκολη για εκείνον. Πόσο μάλλον, όταν είναι πρωθυπουργός δύο μηνών, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ο ίδιος φάνηκε να αντιλαμβάνεται ότι διανύει την γνωστή και ως «περίοδο του μέλιτος». Δεν έχει ακόμα περάσει αρκετός καιρός, ώστε να διαπράξει λάθη ή να ενοχλήσει αρκετά ή να φθαρεί.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ακόμα και στη δική του περίπτωση, η τριήμερη παρουσία του στη ΔΕΘ και κυρίως η συνέντευξη Τύπου δεν επιδέχεται κριτική ή δεν αποτελεί ένα σημαντικό επικοινωνιακό στοίχημα.

Ο πρωθυπουργός, όπως και την προηγούμενη ημέρα στην καθιερωμένη ομιλία του, επέδειξε συνέπεια, εισπράττοντας θετικά σχόλια στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πλειονότητα των χρηστών του Διαδικτύου σχολίασε ότι επέδειξε μία συγκρατημένη στάση.

Πράγματι, απέφυγε τις παροχές και την αοριστολογία, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης διατήρησε ένα μετριοπαθές ύφος, χωρίς να ανεβάσει τους τόνους. Μόνο σε δύο-τρία σημεία άφησε αιχμές για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Κατά γενική ομολογία έμεινε επικεντρωμένος στο κυβερνητικό πρόγραμμα, απέφυγε να δεσμευτεί για πρωτοβουλίες οι οποίες δεν είναι ακόμα έτοιμες και ενέπλεξε πάντα τα αρμόδια υπουργεία, τονίζοντας την συνεργασία μεταξύ τους. «Το μομέντουμ δεν έρχεται θεόσταλτο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία», είπε αναφερόμενος στο θετικό ξεκίνημα, στο οποίο πολλοί αναφέρονται. «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», λέει ο σοφός λαός. Επανέλαβε ότι οι περιστάσεις απαιτούν να κινηθεί πολύ γρήγορα. «Θα έχουμε το πόδι στο γκάζι για να συντηρήσουμε τον ρυθμό μας».

Αναφερόμενος στο μέλλον, είπε ότι γνωρίζει πως θα πραγματοποιηθούν λάθη, τα οποία και θα αναδειχθούν μέσω του απολογισμού. «Αυτή είναι η φύση της πολιτικής. Δεν θα επιτρέψω αλαζονεία, υπερβολική ικανοποίηση και χαλάρωση». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιορίστηκε πάντως στους άμεσους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνησή του, ενώ επανέλαβε ότι θα τηρήσει ευλαβικά το προεκλογικό πρόγραμμα.

Η συνέντευξη

Aπό τα πρώτα λεπτά της εμφάνισής του στη συνέντευξη Τύπου, o πρωθυπουργός επανέλαβε τη στόχευσή του για στήριξη της μεσαίας τάξης, τη Δημοσιονομική πειθαρχία και την πρωταρχική σημασία που δίνει στην ανάπτυξη. Θα υλοποιήσει τους στόχους του μέσω ενός κύμα ιδιωτικών πρωτοβουλιών, ώστε να παρέχει καλούς μισθούς. «Δεν ήταν ρόδινη η κατάσταση που παραλάβαμε», τόνισε. «Κάτι αλλάζει στην οικονομία.

Οι οικονομικοί δείκτες αλλάζουν θετικά ως προς την κυβέρνηση». Τόνισε πως η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης την επόμενη τριετία και υπογράμμισε πως «θα επιστρέψουμε στην μεσαία τάξη αυτά που καθ’ υπερβολή της πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση».