Μητσοτάκης από «Σωτηρία»: «Πολύ σύντομα τα καινούργια φάρμακα, θα τελειώσει η περιπέτεια»
2 years, 3 months ago
6

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» βρέθηκε την πρώτη μέρα του νέου έτους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και συνομίλησε με τους υγειονομικούς.

 

Με το βλέμμα στα νέα φάρμακα που θα οδηγήσουν στην εκτόνωση της υγειονομικής κρίσης, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Θα έχουμε πια στη διάθεσή μας πολύ σύντομα και τα καινούργια φάρμακα για τον κορωνοϊό τα οποία θα χορηγούνται τις πρώτες ημέρες από τη στιγμή που κάποιος διαγνωστεί».

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια, κάποιοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως η Όμικρον να είναι το τελευταίο κεφάλαιο μέχρι που να γίνει πράγματι ενδημική αυτή ή πανδημία. Όμως η δική μας η δουλειά για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν τελειώνει. Κάναμε μία κίνηση και τα Χριστούγεννα να στηρίξουμε -όπως είχα δεσμευτεί- τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Η κρίση ανέδειξε τις μεγάλες δυνάμεις αλλά και τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα είμαστε από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα τα παραλάβουμε τα φάρμακα»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του ΕΣΥ: «Ταυτόχρονα, σε συνεργασία και με το υπουργείο έχουμε φροντίσει να ενισχύσουμε κι άλλο την άμυνα του συστήματος υγείας, ειδικά εδώ στην Αττική, επιστρατεύοντας και όλες τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα. Και επειδή εδώ υπάρχουν διάφορες συζητήσεις οι οποίες γίνονται σχετικά με το ποιος σηκώνει το πραγματικό βάρος, η αλήθεια είναι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας σήκωσε σχεδόν όλο το βάρος της αντιμετώπισης του Covid, όμως ο ιδιωτικός τομέας όποτε χρειάστηκε, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο συμμετείχε και συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια. Έτσι θα γίνει και τώρα εφόσον αυτό χρειαστεί ειδικά εδώ στην Αττική».

 

Μητσοτάκης Σωτηρία

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα μπουν στη μάχη με τον κορωνοϊό και καινούργια φάρμακα: «Και τέλος θα έχουμε πια στη διάθεσή μας πολύ σύντομα και τα καινούργια φάρμακα για τον κορωνοϊό τα οποία θα χορηγούνται τις πρώτες ημέρες από τη στιγμή που κάποιος διαγνωστεί (μετά και από τα μονοκλωνικά -είδα μάλιστα εδώ και την ταμπέλα για το πού χορηγούνται τα μονοκλωνικά στο νοσοκομείο), είναι φάρμακα τα οποία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά και κατά της μετάλλαξης Όμικρον. Θα είμαστε από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα τα παραλάβει και με βάση τα πρωτόκολλα τα οποία θα καθορίσουν οι ειδικοί θα μπορούμε να τα χορηγήσουμε».

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ενίσχυση του ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Η κρίση ανέδειξε τις μεγάλες δυνάμεις αλλά και τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τις ξέρουμε καλά πια, τις ξέρετε και εσείς που είστε στην πρώτη γραμμή, τις ξέρουμε κι εμείς και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διστάσουμε μπροστά στο ενδεχόμενο πολιτικό κόστος για να μην κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την απόδοση του κι άλλο.

Όχι απλά να το στελεχώσουμε με τους ανθρώπους οι οποίοι λείπουν, να εξασφαλίσουμε καλές προοπτικές ανέλιξης μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για όσους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα της υγείας, να κάνουμε τις απαραίτητες τομές, τις απαραίτητες αλλαγές ώστε κάθε μονάδα υγείας, είτε είναι πρωτοβάθμια, είτε είναι μικρό νοσοκομείο, είτε είναι μεγάλο τριτοβάθμιο νοσοκομείο, να μπορεί να κάνει σωστά αυτά τα οποία είναι σχεδιασμένο να κάνει.

 

Μητσοτάκης

Οπότε σε αυτή την προσπάθεια, η οποία άρχισε να ξεκινάει μέσα στον κορωνοϊό σε πρώτη φάση με την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, η οποία είναι σημαντική, πιστεύω ότι θα έχουμε πρώτα και πάνω από όλα εσάς αρωγούς, διότι εσείς ξέρετε καλύτερα τα καλά και τα στραβά του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα αυτιά μας και οι πόρτες μας θα είναι πάντα ανοιχτές για να μπορούμε να συζητάμε τα επόμενα βήματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, αρμόδια για τις Υπηρεσίες Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

enimerotiko.gr