Μητσοτάκης: Η μητέρα μου προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα – Λόγω του εμβολίου η ασθένεια πλέον δεν υπάρχει
1 year, 8 months ago
6

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha περιελάμβανε μία αναφορά σε μία προσωπική ιστορία με πρωταγωνίστρια την αείμνηστη μητέρα του Μαρίκα.

Όταν ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε για το πότε θα έρθει το εμβόλιο του κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκτίμησε ότι πρώτα θα γίνει η έγκρισή του στις 30 Δεκεμβρίου και ύστερα από 48 ώρες θα φτάσει στη χώρα μας.

Μάλιστα τόνισε ότι θα το κάνει πρώτος, «ή από τους πρώτους, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γιατί όχι μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς». Στη συνέχεια επεσήμανε ότι «πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Είναι σημαντικό να ξεπεραστεί η καχυποψία ενός όχι ευκαταφρόνητου τμήματος την κοινωνίας που φοβάται. Σε ένα βαθμό καταλαβαίνω τη φοβία όμως τα εμβόλια είναι ασφαλή και έχουν κάνει θαύματα».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο δικό του «προσωπικό βίωμα για μία ασθένεια που δεν υπάρχει από το ’77». «Η μητέρα μου έπασχε από πολιομυελίτιδα. Πέρασε από επώδυνες εγχειρήσεις για να ξαναπερπατήσει. Σήμερα η πολιομυελίτιδα δεν υπάρχει γιατί είμαστε όλοι εμβολιασμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τα εμβόλια δουλεύουν. Το ίδιο είμαι σίγουρος ότι θα γίνει με το εμβόλιο του covid», κατέληξε.