Μητσοτάκης: «Θα ανοίξουμε για το καλοκαίρι για τους τουρίστες να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι»
3 years, 12 days ago
6

Μητσοτάκης: «Θα ανοίξουμε για το καλοκαίρι για τους τουρίστες να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι»

Την ετοιμότητα της χώρας μας για επιστροφή στον τουρισμό θέλησε να υπογραμμίσει για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που συμφωνήθηκε σήμερα προς χρήση από τα κράτη της ΕΕ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως έπρεπε να βρεθεί ένα μέσο για να γίνουν πιο εύκολα τα ταξίδια και αναφέρθηκε στο Πράσινο Ψηφιακό Διαβατήριο.

«Περιμένω αυτά τα πιστοποιητικά να καθιερωθούν» σημείωσε και εξέφρασε την ελπίδα του και την εκτίμηση πως θα ανέβει η κίνηση το καλοκαίρι στη χώρα μας.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να εφαρμόσει το πιστοποιητικό για τα ταξίδια εκτός ΕΕ, όπως με το Ισραήλ για παράδειγμα που έχει εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και αφού αρκετοί Ισραηλινοί επισκέπτονται τη χώρα μας.

«Είμαστε πολύ εξαρτημένοι από τον τουρισμό, περιμένουμε καλύτερη τουριστική σεζόν το καλοκαίρι, έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτοκολλά για να έχουν μια καλή εμπειρία στη χώρα μας»

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε στον Απρίλιο ως μήνα ορόσημο καθώς μέχρι τέλη θα έχουν εμβολιαστεί όλοι άνω των 60 με τουλάχιστον μία δόση και οι ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αυτό αναμένεται να αποσυμπιέσει την κατάσταση και να δώσει το έναυσμα για επιστροφή στην κανονικότητα.

«Θα είμαστε στο σημείο να διαχειριστούμε την πανδημία χωρίς μεγάλες δυσκολίες και έτσι θα πορευτούμε με τον κορονοϊό τουλάχιστον μέχρι τους επόμενους 6 με 12 μήνες.

Στο σημείο αυτό πρόσθεσε πως το ίδιο έκανε η χώρα μας και πέρυσι, σημειώνοντας πως φέτος έχουμε περισσότερα εργαλεία.

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα σημείωσε πως οι περισσότερες χώρες είδαν ένα 2ο και 30 κύμα, σημειώνοντας πως βρισκόμαστε στο 3ο κύμα αλλά όσο πιο πολλοί πολίτες εμβολιάζονται τόσο πιο καλά θα διαχειριστούμε την πανδημία.

Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca και την αναστολή χρήσης του από πολλά κράτη σημείωσε:

«Περιμένουμε την απόφαση του EMA αύριο, και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε με ότι έχει πει για το εμβόλιο αυτό».

Σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες 48 ώρες

«Όλοι είμαστε κουρασμένοι, έχουμε περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες, το νοσοκομεία είναι σε πίεση αλλά το χειριζόμαστε» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, είπε πως το κύμα της πανδημίας θα αρχίσει να επιπεδώνεται τις επόμενες ημέρες και γίνουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες 48 ώρες.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα θεωρείται από τις χώρες που τα πήγαν καλά στη διαχείριση της πανδημίας και πρόσθεσε πως για την αντιμετώπισή της διπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ από πέρυσι.

«Θα ανοίξουμε για το καλοκαίρι για τους τουρίστες να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι» υπογράμμισε.

Αναφερθείς στην έκδοση του 30ετούς ομολόγου δήλωσε πως πριν δύο χρόνια δεν θα το διανοούνταν κανείς να μιλάμε για 30ετες ομόλογο,« η Ελλάδα επιστρέφει και αφήνουμε την κρίση πίσω».