Μόνο με rapid test, πλέον, η είσοδος των συνοδών στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
3 years, 2 months ago
6

Από συνοδό ασθενούς η διασπορά του ιού που στοίχισε τη ζωή σε νοσηλευόμενη καρκινοπαθή

Σε σίριαλ δίχως τέλος εξελίσσεται η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, η οποία στοίχισε μάλιστα τη ζωή σε μια καρκινοπαθή.

Η επικίνδυνη διασπορά, η οποία προκλήθηκε από συνοδό ασθενούς, είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος τόνισε κατηγορηματικά ύστερα από πολύωρη σύσκεψη με τον διοικητή του νοσοκομείου ότι δεν θα ξαναμπεί συνοδός στο ίδρυμα χωρίς να έχει υποβληθεί προηγουμένως σε rapid test.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ πήγε το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», μετά τις καταγγελίες για ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού ανάμεσα σε ασθενείς και εργαζομένους. Στη σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή και λοιμωξιολόγων στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου, Ηλία Θεοδωρόπουλου, κατέληξαν ότι ο ιός μεταδόθηκε από συνοδό ασθενούς. Έτσι λήφθηκαν αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί άμεσα η συρροή περιστατικών στο νοσοκομείο.

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν στην τοποθέτησή του μετά τη σύσκεψη ο Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος επισκέφθηκε την Α’ Παθολογική Κλινική, συνοδευόμενος από ομάδα επιστημόνων, για να επιθεωρήσει τους χώρους. Παράλληλα, έδωσε εντολή να αδειάσουν οι χώροι της κλινικής, ώστε να απολυμανθεί ο χώρος και να γίνουν rapid tests σε όλους τους συνοδούς που βρίσκονταν στην κλινική εκείνη τη στιγμή.

Έλεγχοι και σε όλο το προσωπικό

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ διέθεσε στο νοσοκομείο ακόμη 2.000 rapid tests, τονίζοντας ότι θα γίνουν έλεγχοι και σε όλο το προσωπικό. «Οι εντολές μας είναι ξεκάθαρες. Δεν επιτρέπουμε την παρουσία συνοδού στα δωμάτια. Είπαμε να κάνουμε κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις σε ασθενείς που χρήζουν φροντίδας από συνοδούς. Όμως, δεν θα μπαίνει κανένας συνοδός χωρίς να έχει κάνει πρώτα rapid test, όπως επίσης θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας και από το προσωπικό του νοσοκομείου», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, ήδη έχει δοθεί εντολή να βρίσκεται σε ετοιμότητα και η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σε περίπου δύο ημέρες θα έχει κλείσει το θέμα της διασποράς του ιού», κατέληξε.