Μύκονος: Πάρτι μέχρι… τελικής πτώσης
1 year, 10 months ago
6

Μετά από δύο χρόνια σιωπής, ο κόσμος ξέδωσε απενοχοποιημένα με ολονύχτια γλέντια στο νησί των ανέμων, που ετοιμάζεται για δεύτερο γύρο το τριήμερο που διανύουμε – Την σκυτάλη στα opening πήρε το Nammos, ενώ η πληρότητα για την Πρωτομαγιά αγγίζει το 95%, με χιλιάδες Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες να δίνουν το «παρών»

«Τέτοιες λαδιές Απρίλη μήνα είχαμε χρόνια να δούμε» έλεγε Μυκονιάτης επιχειρηματίας την Τρίτη του Πάσχα, όταν αργά το απόγευμα έφευγαν οι τελευταίοι εκδρομείς από το νησί των ανέμων που έζησε δυνατές στιγμές.

Χιλιάδες εκδρομείς, επώνυμοι, ισχυροί Έλληνες του επιχειρείν αλλά και Βρετανίδες τουρίστριες κατέκλυσαν τη Μύκονο τη Μεγάλη Εβδομάδα, μετά από δύο χρόνια σιωπής.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο κόσμος ξέδωσε για τα καλά, από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, όταν η ανατολή του ηλίου βρήκε πολύ κόσμο στα σοκάκια.
Πολλά τα πάρτι τη συγκεκριμένη ημέρα, τα οποία έλαβαν χώρα τόσο στα beach club του νησιού όσο και σε βίλες επωνύμων και μη, ενώ η μυρωδιά της τσίκνας ήταν διάσπαρτη στον αέρα.

IMG_6816

Δεν ήταν λίγοι οι εκδρομείς που επέλεξαν να φάνε σε σουβλατζίδικα της Χώρας, τα οποία δίπλωσαν και τρίπλωσαν τραπέζια, ενώ το Principote στον Πάνορμο και το Alemagou στη Φτελιά είχαν Easter Menu.

Ήταν και τα μοναδικά sea side restaurants που άνοιξαν τόσο νωρίς, ενώ από χθες μπήκε στον χορό και το Nammos για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.
Αυτό που θα φέρει πάλι χιλιάδες Έλληνες στο ανεξάρτητο πριγκιπάτο της Μυκόνου, η οποία εξακολουθεί να τους τραβάει παρά το γεγονός ότι είναι πολύ ακριβή.

Βρετανική επιδρομή και πρόωρα γλέντια

Σε μια σεζόν που ανοίγει τελικά πρόωρα, η Μύκονος υποδέχθηκε και το πρώτο κύμα τουριστών αυτό το Πάσχα, οι οποίοι αφίχθησαν κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία με low cost πτήσεις τσάρτερ από Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ, Λίβερπουλ και Λονδίνο.
Νεαρές στη συντριπτική πλειοψηφία τους Αγγλίδες κατέκλυσαν οργανωμένες και μη παραλίες έχοντας για σύμμαχο τον καλοκαιριάτικο καιρό.

mykonos-pasxa-arthro

Σε ένα νησί που παραδοσιακά φυσάει, η άπνοια και οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν πολύ κόσμο στη θάλασσα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που βούτηξαν στα κρυστάλλινα μεν, πολύ παγωμένα δε νερά.
Στο Principote του Πανόρμου ο Ίλια Ίβιτς με τη σύζυγό του Ελένη Πετρουλάκη και τις κόρες τους συνέφαγαν με φίλους τη Μεγάλη Παρασκευή.

Μια μέρα που αφίχθησαν και γόνοι γνωστών ονομάτων στο νησί μαζί με φίλους τους, οι οποίοι επέλεγαν σχεδόν κάθε βράδυ τα Astra του αειθαλή Μπάμπη Πασάογλου.
Ειδικά το βράδυ της Ανάστασης δεν μπορούσες κυριολεκτικά να περάσεις και να μπεις μέσα στο μαγαζί, αφού ήταν ασφυκτικά γεμάτο με νεανικές παρέες.
Πολύ κόσμο είχε και το αντικρινό Bombonniere, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή οι επιτάφιοι του νησιού πέρασαν από τα Ματογιάννια και τα σοκάκια για να συναντηθούν στον Γιαλό.

2mykonos-soyvla

Μέχρι να τελειώσει η θεία λειτουργία, η ατμόσφαιρα ήταν αρκούντως κατανυκτική αφού κανένα μαγαζί δεν έπαιζε μουσική και όλοι άκουγαν το «Ω γλυκύ μου έαρ».
Αμέσως μετά η ατμόσφαιρα άλλαξε, οι ρυθμοί ανέβηκαν και ο κόσμος μετά το φαγητό άρχισε να σηκώνεται από τις καρέκλες ενώ ελληνικά σουξέ των Ρέμου, Βέρτη, Μαζωνάκη, Αργυρού κ.α δονούσαν την ατμόσφαιρα σε μαγαζιά όπως η θρυλική «Καζάρμα».
Εκεί ήταν ο Νίκος Οικονομόπουλος με φίλους του, ο οποίος αργά το βράδυ βρέθηκε στο «Άρωμα», κλασσικό meeting point στα Ματογιάννια, ενώ συνέχισε την έξοδο μέχρι τις μικρές ώρες.

μυκονοσ
mykonos-pasxa-arthro

Ανάσταση και πανικός

Το Σάββατο στο Alemagou της Φτελιάς καλλίγραμμες νεαρές λιάζονταν από νωρίς, ενώ κάποιες επώνυμες παρέες μαζεύτηκαν μεσημεράκι, για ηλιοθεραπεία και φαγητό.
Κοντά στο απόγευμα έλαβε χώρα ένα αυτοσχέδιο στην ουσία πάρτι με μουσικές που κράτησαν λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, αφού όλοι έπρεπε μετά να ετοιμαστούν για την Ανάσταση.
Η Χώρα μετά το «Χριστός Ανέστη» ήταν ήρεμη μέχρι τις δύο περίπου, αφού μετά τη μαγειρίτσα όλοι ξεχύθηκαν στα μπαρ και τα κλαμπ, ενώ τα Ματογιάννια φούλαραν από κόσμο.

Ελληνικά και ξένα hits-ανάλογα με το που επέλεγες να πας-δονούσαν την ατμόσφαιρα ενώ υπήρχε και ένα ατέλειωτο πήγαινε-έλα στα σοκάκια από κόσμο που ήθελε να πάει και αλλού.
Πολλά ήταν και τα ιδιωτικά καλέσματα σε βίλες, όπου οι οικοδεσπότες είχαν επιστρατεύσει από dj’s μέχρι τραγουδιστές για να διασκεδάσουν τους καλεσμένους τους.
Το ξημέρωμα βρήκε πολλούς στους δρόμους της Χώρας να ψάχνουν ταξί και Αγγλίδες σε ιδιαίτερα εύθυμη κατάσταση να χορεύουν και να τραγουδάνε.

2mykonos-soyvla

Οβελίες και βουτιές

Την Κυριακή το βράδυ κάποιοι εκδρομείς απολάμβαναν την ησυχία στην Ψαρού αφού το Nammos ήταν κλειστό και δεν βίωνε ένα από τα διάσημα Πασχαλιάτικα πάρτι του.
Αυτά στα οποία κυριαρχούσαν οι επιτυχίες του Ρέμου στη διαπασών μέχρι αργά το βράδυ, όταν ακουγόταν το «My way» του Φρανκ Σινάτρα, το τραγούδι που σηματοδοτούσε το τέλος της βραδιάς.
Η πανδημία έφερε τη σιωπή και τον εγκλεισμό, ακόμη και σε γιορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, όπου παραδοσιακά ο Έλληνας ταξιδεύει εντός και εκτός και διασκεδάζει μέχρι τα ξημερώματα.

Κι αυτές οι νύχτες που αργούν να ξημερώσουν επέστρεψαν τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Μύκονο, αφού οι εκδρομείς που ταξίδεψαν στο νησί τα έδωσαν όλα και διασκέδασαν μέχρι τελικής πτώσεως.
Ξεχωριστή πραγματικά παρουσία αποτέλεσε η κυρία Μαρίνα Πατούλη, που εμφανίστηκε με τουλάχιστον μια ντουζίνα διαφορετικά dress code, αλλά έγραψε ιστορία με το ροζ σύνολο που επέλεξε να φορέσει το βράδυ της Ανάστασης.
Το συνδύασε με ασορτί μπότες παραπέμποντας σε μια ώριμη ηλικιακά barbie ή όπως είπαν κάποιοι στη μαμά της δημοφιλέστερης κούκλας η οποία δεν συνοδευόταν πάντως από κάποιον Τζον-Τζον!

Την επομένη χόρευε με την ψυχή της σε Πασχαλινό γλέντι που διοργανώθηκε σε βίλα του νησιού, εντρυφώντας από τώρα στο Μυκονιάτικο mood.
Το αυτό έπραξαν και κάποιες εγχώριες καλλονές που δηλώνουν influensers, instagrammers ή απλά μοντέλα και συνόδευαν νεαρό επιχειρηματία στις εξόδους του.
Αυτές που είχαν λείψει από όλους αυτά τα δύο χρόνια που ακούγαμε το «Χριστός Ανέστη» από την τηλεόραση ή τα μπαλκόνια μας, μακριά από φίλους και συγγενείς.

IMG_6817

Χαμός και την Πρωτομαγιά

Φέτος το Πάσχα ήταν πραγματικά διαφορετικό και κάποιες στιγμές θύμιζε άλλα χρόνια και μια άλλη Μύκονο, η οποία έχει αλλάξει πολύ.
Θύμιζε απογεύματα Κυριακής του Πάσχα στο Caprice, με κόσμο μέσα και έξω από το μαγαζί το οποίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, ενώ τα ελληνικά και ξένα σουξέ δονούσαν την ατμόσφαιρα.
Τα χρόνια που πέρασαν το μεταμόρφωσαν ριζικά μετά την κρίση, και μετά τη μετάλλαξη ήρθε και η πανδημία που του χάρισε δυο «μουγκά» Πάσχα, από αυτά που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Φέτος όμως η Μύκονος βίωσε γλέντια από τα παλιά, με μουσικές και πάρτι από αυτά που είχαν λείψει σε όλους ενώ το νησί ετοιμάζεται να υποδεχτεί νέες ορδές Ελλήνων εκδρομέων αυτό το τριήμερο.
Η πληρότητα αγγίζει το 95% από χθες, ενώ αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια εξαφανίστηκαν πάλι από τους διψασμένους για αποδράσεις εκδρομείς.
Στα διάσημα beach club όπως το Principote στον Πάνορμο και το Alemagou στη Φτελιά που άνοιξαν από τη Μεγάλη Πέμπτη, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τη σεζόν, προστίθεται πλέον και το Nammos, που άνοιξε χθες.
Τα υπόλοιπα ετοιμάζονται για να ανοίξουν μέχρι τις 15 Μαΐου, για μια σεζόν που όλα δείχνουν ότι θα είναι εξαιρετική, σύμφωνα με τις προ-κρατήσεις.

principote

Εις εκ των Γερμανών που έστησαν το Scorpios, o Mάριο Χέρτελ, απόλαυσε κάποιες χαλαρές στιγμές στη Φτελιά μαζί με φίλους του τη Δευτέρα του Πάσχα.
Κάποιοι από αυτούς έδωσαν το παρών στο ιδιωτικό κάλεσμα που έκανε το βράδυ της Ανάστασης στο Noema, που ανοίγει επίσης τον Μάιο, έχοντας πάρει credits από πέρυσι για την κουζίνα του.
Έτσι, αναμένεται ξανά ένας κακός χαμός στα Ματογιάννια, αύριο και την Κυριακή με ορδές εκδρομέων που θέλουν να ζήσουν στον μέγιστο βαθμό αυτό που στερήθηκαν επί δύο συνεχόμενα έτη.

Μετά τους μένει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για την τελευταία ελληνική επιδρομή, ενώ η σεζόν θα έχει ήδη ξεκινήσει και θα υπάρχουν σαφώς πολύ περισσότεροι ξένοι στο νησί.
Μετά, το ανεξάρτητο πριγκιπάτο της Μυκόνου πορεύεται αυτόνομα και μόνο με πλούσιους ξένους που πληρώνουν πολύ ακριβά χωρίς να το συζητάνε τις Crystal, τα Cheval Blanc και τα Haut Brion των 15.000 ευρώ!