Μυτιλήνη: Εντονες αντιδράσεις στο Ίππειος για την μεταφορά μεταναστών στο Γυμνάσιο
3 years, 1 month ago
6

του Γιώργου Στεφάνου

Έντονες αντιδράσεις έχουμε στο Ίππειος και στα γύρω χωριά για τη μεταφορά μεταναστών στο Ίππειος με σκοπό να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο.

Μαθητές και γονείς αντιδρούν στην μεταφορά περίπου περίπου μεταναστών στο σχολείο τους.

Αυτήν την ώρα μετά την χθεσινή αποχή οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του Γυμνασίου, ενώ διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας.

Γονείς και μαθητές κατήγγειλαν στο in.gr ότι οι μαθητές-μετανάστες που τους έφεραν στο σχολείο είναι πάνω από 25!!!! ετών ενώ ο δ/ντης του γυμνασίου δεν είχε ενημερώσει ούτε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ούτε την σχολική κοινότητα.


Τα συγκεκριμένα «παιδιά» προβλέπεται να ενταχθούν κανονικά στις τάξεις από σήμερα.

Οι γονείς αντιδρούν γιατί τα τμήματα της Α’ Γυμνασίου θα είναι μεικτά και, όπως λένε, τα προσφυγόπουλα δεν ξέρουν να μιλάνε καθόλου ελληνικά.

Φοβούνται δηλαδή ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη φοίτηση των δικών τους παιδιών αφού θα καθυστερεί το μάθημα. Ήδη μαθητές σήμερα κάνουν αποχή από τα μαθήματα.

Οι γονείς προειδοποιούν πως αν παιδιά προσφύγων παρακολουθήσουν μαθήματα στο Γυμνασιο του Ιππειου, τα δικά τους θα απέχουν από το μάθημα.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η φοίτηση μεταναστών είναι στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος το οποίο αποδέχτηκε σε σχετική πρόσκληση πο Δ/ντης του Γυμνασίου.  

in.gr