Ναρκωτικά και ανομία φέρνουν λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ -Συνεδριάζει η Σύγκλητος
7 months, 17 days ago
6

Τις επόμενες ενέργειές της για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών πέριξ των εγκαταστάσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόκειται να αποφασίσει σήμερα, σε συνεδρίασή της, η Σύγκλητος.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η συμβολική αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημίου, καθώς καθημερινά καταγράφονται όλο και περισσότερα περιστατικά απειλών προς φοιτητές από τοξικομανείς που ζητούν χρήματα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Στάθης Ευσταθόπουλος, επεσήμανε ότι υπάρχουν πανεπιστημιακά Ιδρύματα που βρίσκονται σε απόγνωση και αυτό οφείλεται στις ακατανόητες ενέργειες της πολιτείας. 

Πρόσθεσε ότι, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, η επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου όπως τη νομοθέτησε εκ νέου πριν από δύο χρόνια η κυβέρνηση, λειτουργεί ως άσυλο προστασίας της ανομίας.

Ο κ. Ευσταθόπουλος κάλεσε επίσης Πολιτεία να ξαναδεί το ζήτημα, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι πανεπιστημιακές αρχές καλούν την αστυνομία, η οποία όμως δεν έρχεται.