Νέα Ερυθραία – «Ζούσαμε χρόνια με τρομοκρατία» – Νέες μαρτυρίες για τον 40χρονο «Σαμουράι»
2 years, 5 months ago
6

Νέες μαρτυρίες για το παρελθόν του 40χρονου, που σκότωσε έναν εργαζόμενου εταιρείας φυσικού αερίου και τραυμάτισε έναν μηχανολόγο στη Νέα Ερυθραία, έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με πυροβολισμούς οδηγήθηκε στην Ευελπίδων και τον εισαγγελέα, ο οποίος του απήγγειλε βαρύτατο κατηγορητήριο.

Σε βάρος του 40χρονου η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης, δίωξη ασκήθηκε και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Στην έρευνα που είχε κάνει η αστυνομία στο σπίτι, στο οποίο διέμενε με τη μητέρα του, εντοπίστηκε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν, μεταξύ άλλων:

  • περίστροφο
  • μεταλλικό τσεκούρι
  • ξίφος
  • δύο αυτοσχέδια δρεπάνια
  • στολή πολεμικής τέχνης
  • 36 φυσίγγια
  • 6 κάλυκες

Ανατριχιαστικές αναρτήσεις

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτει αναρτήσεις που έκανε ο δράστης στα δύο προφίλ που διατηρούσε στο Facebook. Μεταξύ άλλων, ανέβαζε φωτογραφίες με σπαθιά και μαχαίρια.

Φαίνεται πως είχε «πλούσια» διαδικτυακή παρουσία και συνήθιζε να επιδεικνύει τα όπλα που είχε στη διάθεσή του: όπλα, ξίφη, αστέρια νίντζα.

Τι λένε οι γείτονες

Οι γείτονες του 40χρονου, ο οποίος είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν για ψυχιατρικά προβλήματα, έκαναν λόγο για ένα άτομο που δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα.

Χαρακτηριστικά τα όσα τόνισε μάρτυρας, που είπε ότι ο δράστης έβγαινε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και πυροβολούσε ανδρείκελα που είχε κρεμάσει, ενώ κατά τις βόλτες του στη γειτονιά πυροβολούσε κάδους απορριμμάτων.

«Βλέπαμε το άτομο αυτό που λάμπανε τα μάτια του περίεργα και ζούσαμε για χρόνια με μία τρομοκρατία. Τρέμαμε» είπε, με τη σειρά της, η μητέρα του τραυματία μηχανικού, ο οποίος, ευτυχώς, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

«Εγώ στην ταράτσα του σπιτιού μου που βλέπει στη δική του δεν έβγαινα ποτέ ούτε για να απλώσω ρούχα, ούτε τίποτα. Υπήρχε μία φοβία και όπως συζητήσαμε έτσι όλοι εδώ είχαν τα ίδια απέναντι, η κυρία εκεί, από την άλλη πλευρά. Είχαμε μια διαίσθηση ότι τα πράγματα δεν προχωράνε καλά, αλλά για δολοφονία δεν μπορούσαμε να υποψιαστούμε» συμπλήρωσε η ίδια.