Νέο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Όπως του αξίζει επιτέλους.
2 years, 9 months ago
6

Η αρχιτεκτονική μελέτη αναφέρεται σε έναν σύγχρονο μουσειολογικό επανασχεδιασμό των εκθεσιακών χώρων του, καθώς και τον σχεδιασμό ενός πωλητηρίου.

Η νέα μουσειολογική προσέγγιση περιλαμβάνει αφενός την επιμέλεια του υπάρχοντος εκθεσιακού υλικού και αφετέρου την ψηφιοποίηση του, παρέχοντας τη δυνατότητα  να εμπλουτίζεται στο διηνεκές, χωρίς να δημιουργείται θέμα χωρητικότητας σε ένα δυναμικό μουσείο του οποίου οι συλλογές εμπλουτίζονται διαρκώς. 

Έτσι, παράλληλα με τον επικαιροποιημένο σύγχρονο τρόπο έκθεσης των φυσικών εκθεμάτων, θα υπάρχει και η ψηφιακή εμπειρία, με οθόνες προβολής, διαδραστικές οθόνες αφής, ακουστικά, εικονική πραγματικότητα, ολογράμματα κ.α.

Όλα τα παραπάνω θα συντελέσουν στην αναβάθμιση του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου και στην εισαγωγή του στη σύγχρονη εποχή και στον διεθνή στίβο πρωτοποριακών και πρότυπων αθλητικών μουσείων – γεγονός που θα συμβάλλει τόσο στην περαιτέρω ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς και της αθλητικής ταυτότητας της πόλης, όσο και στη βιώσιμη ανάπτυξη αυτής. 

Η υλοποίηση της μελέτης αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τον Δήμαρχο Μαραθώνος  κ. Στέργιο Τσίρκα και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής,  ώστε το μοναδικό στον κόσμο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου  να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την χώρα μας και να είναι  αντάξιο της φήμης του.

Ο μελετητής κ. Κωνσταντίνος Μπούρας είναι αρχιτέκτονας, πολεοδόμος και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Είναι κάτοχος Τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών στον Αρχιτεκτονικό και Αστικό Σχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο Harvard, καθώς και κάτοχος Διπλώματος Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου και είναι υποψήφιος διδάκτωρ.

in.gr