Νέο βιβλίο «βόμβα» για τον Τραμπ: Πώς τον προσέγγισε η KGB πριν 40 χρόνια για να τον κάνει «όργανο» της Μόσχας
3 years, 2 months ago
6

Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία έρχονται στο φως μέσα από ένα καινούργιο βιβλίο, που παρουσιάζει το πώς οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες προσέγγισαν, προ 40 ετών, τον «νεαρό και ματαιόδοξο» Τραμπ, σώζοντας τον από την οικονομική καταστροφή με σκοπό να τον μετατρέψουν σε όργανο της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Κρεγκ Ούνγκερ, ο οποίος μίλησε για τις ανάγκες του βιβλίου του με πρώην σοβιετικούς πράκτορες, αξιωματικούς της CIA και του FBI και αξιωματούχους τόσο στη Ρωσία, όσο και στις ΗΠΑ, η σχέση του Τραμπ με τη Ρωσία ξεκίνησε το 1976 όταν αποφάσισε να επενδύσει σε ακίνητα στο Μανχάταν. Από εκείνη την εποχή και για τα επόμενα 15 χρόνια, ο Τραμπ γλύτωσε πολλές φορές την πτώχευση, καθώς δέχθηκε τεράστια ποσά από τη Μόσχα που νομιμοποιήθηκαν μέσω των εταιρειών ακινήτων που είχε στις ΗΠΑ.

Όταν ο Τραμπ έγινε Πρόεδρος, είχε φτάσει η ώρα να ξεπληρώσει τις χάρες στον Βλάντιμιρ Πούτιν, υποστηρίζει το βιβλίο. Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ συνδέθηκε με τις ρωσικές αρχές μέσω του Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος προμήθευε Ρώσους αξιωματούχους και στελέχη της Σίλικον Βάλεϊ με ανήλικα κορίτσια.

Ένα ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στη Μόσχα το 1987 με το πρόσχημα των διερευνητικών επαφών για την πιθανή κατασκευή ενός ξενοδοχείου, ήταν στην πραγματικότητα η ευκαιρία για να δημιουργηθούν μυστικά κανάλια με τον Τραμπ, ώστε να συγκεντρώνουν εναντίον του πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία που οι ρωσικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν όταν το επιθυμούσαν.

Το νέο βιβλίο με τίτλο «American Kompromat. Πώς η KGB δημιούργησε τον Τραμπ και σχετικές ιστορίες σεξ, απληστίας, ισχύος και προδοσίας», γράφτηκε από τον Κρεγκ Ούνγκερ, δημοσιογράφο και συγγραφέα πολλών best-sellers στις ΗΠΑ.

putin_trump_pic

«Είναι μια ιστορία βρώμικων μυστικών, των πιο ισχυρών ανθρώπων στον κόσμο» αναφέρει ο συγγραφέας και εξηγεί τι πήγε στραβά στις πολυάριθμες έρευνες του Κογκρέσου για τον Τραμπ.

Ο Τραμπ και οι Ρώσοι είχαν τον Έπσταϊν ως κοινό σύνδεσμο. Ο ίδιος είχε μαγνητοσκοπήσει βιντεοκασέτες με σεξουαλικές πράξεις με νεαρά κορίτσια τις οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για εκβιασμό ή συμβιβασμό.

Η σχέση του Τραμπ με τη Ρωσία ξεκίνησε το 1976 όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την ανακατασκευή του Commodore Hotel (Grand Hyatt New York). Υπό την καθοδήγηση του «δικηγόρου της μαφίας και του σκοτεινού πρίγκιπα της εποχής του Μακάρθι Ρόι Κον, ο Τραμπ έμαθε πώς να βρίσκει τρόπους για να μην καταβάλει φόρους και να προσεγγίσει τοπικούς αξιωματούχους στο Μπρούκλιν.

compromat

Η ανάπτυξη αυτού του τερατώματος στο Grand Hyatt New York ήταν η πρώτη ευκαιρία για την πρώτη συνάντηση του Τραμπ με τους Ρώσους. Αυτή συνέβη στο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών Joy-Lud Electronics στην Πέμπτη Λεωφόρο, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την αγορά τηλεοράσεων για το ξενοδοχείο που έχτιζε. Ο συνιδιοκτήτης του καταστήματος Σέιμον «Σαμ» Κίσλιν, ήταν ένας Ουκρανός Εβραίος που μετανάστευσε στο Μανχάταν από την Οδησσό το 1972. Ο Κίσλιν, που είχε το κατάστημα μαζί με έναν άλλον σοβιετικό μετανάστη στις ΗΠΑ, τον Ταμίρ Σαπίρ, εμπορευόταν ηλεκτρονικό εξοπλισμό από Ρώσους αξιωματούχους που επέστρεφαν στη Σοβιετική Ένωση. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, επρόκειτο για άνδρες που είχε στρατολογήσει η KGB.

Έτσι, ο Τραμπ ήταν κάτω από την διαρκή επιτήρηση της KGB, το ενδιαφέρον της οποίας για αυτόν τον «νεαρό, ματαιόδοξο, ναρκισσιστή και αδίστακτα φιλόδοξο μεσίτη ακινήτων» , είχε ξεκινήσει ήδη από την εποχή που παντρεύτηκε την Ιβάνα Ζελνίκοβα, όταν και είχε πουλήσει διαμερίσματα στην Νέα Υόρκη σε μέλη της ρωσικής μαφίας, ξεπλένοντας εκατομμύρια δολάρια μέσω ανωνύμων εταιρειών.

trump_tower

Ο Κίσλιν αρνήθηκε ότι είχε δεσμούς με τη ρωσική μαφία χρόνια αργότερα, αλλά δώρισε περισσότερα από 40.000 δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του Ρούντι Τζουλιάνι το 1993 και το 1997 στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον συγγραφέα οι σχέσεις του Τραμπ με τις ρωσικές υπηρεσίες, ξεκίνησε από το ξέπλυμα χρήματος μέσω της πώλησης πολυτελών κατοικιών, συνέχισε με χρηματιστηριακές απάτες και τη δημιουργία μυστικών διαύλων επικοινωνίας με τη Μόσχα. Ωστόσο ο βασικός σύνδεσμος ήταν ο Τζέφρι Έπσταϊν, στο σπίτι του οποίου συγκεντρώνονταν νεαρά κορίτσια, πολλές φορές ανήλικα και μερικοί από τους ισχυρότερους άνδρες της εποχής.

Ήταν ένας κόσμος αδιανόητης παρακμής – πανέμορφες νεαρές γυναίκες, ιδιωτικά αεροπλάνα, θεαματικές κατοικίες – και σεξ με νεαρά κορίτσια. Δισεκατομμυριούχοι ολιγάρχες έφταναν από τη Ρωσία και την Ουκρανία και ο Έπσταϊν με την τότε σύντροφό του Γκισλάιν, πρόσφεραν νεαρά μοντέλα και διαγωνιζόμενες σε διαγωνισμούς ομορφιάς. Η Χριστίνα Οξενμπεργκ, κόρη της Πριγκίπισσας Ελισάβετ της Γιουγκοσλαβίας υποστήριξε ότι συναντήθηκε με τον Έπσταϊν όταν ο τελευταίος καλωσόριζε στα πάρτι του τον Πρίγκιπα Άντριου και τον Μπιλ Κλίντον και αναφέρθηκε στις μεθόδους του Έπσταϊν.

jeffrey_epstein

Όταν το FBI εισέβαλε στα σπίτια του Έπσταϊν, «βρήκε εξοπλισμό εγγραφής βίντεο, σκληρούς δίσκους με πράξεις παιδοφιλίας, βιασμό ανηλίκων κοριτσιών, διάπραξη εγκλημάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φυλάκιση πολλών ετών». Το όνομα του Τραμπ ήταν στο μαύρο βιβλίο του Έπσταϊν που είχε λιγότερους από 16 αριθμούς τηλεφώνου. «Ο Τζέφρι Έπσταϊν γνώριζε τα μυστικά του Τραμπ και αυτός ήξερε τα δικά του. Τα μυστικά ήταν το απόλυτο νόμισμα στον παρακμάζοντα και εξαιρετικά συναλλακτικό κόσμο στον οποίο ζούσαν»,γράφει ο συγγραφέας.

protothema.gr