Νέος ΚΟΚ: Απαγορεύεται η… μούντζα κατά την οδήγηση – Πρόστιμο 100 ευρώ στους παραβάτες
9 months, 10 days ago
6

Kαι φτάσαμε στο 2022, όπου οι Ελληνες οδηγοί θα πρέπει να συμμορφωθούν. Ισως το να γίνουν «Ευρωπαίοι» να ακούγεται υπερβολικό με την εικόνα στους ελληνικούς δρόμους, όμως, έστω για αρχή καλό είναι να γίνονται «βηματάτια».

Τι πρόκειται να αλλάξει; Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει πολλές σαρωτικές αλλαγές μεταξύ άλλων και αυτές τις συμπεριφοράς, όπως την ελληνική, πατροπαράδοτη μούντζα ή φάσκελο. Το γνωστό «πάρτα μη στα χρωστάω» απαγορεύεται πλέον μεταξύ οδηγών ή μεταξύ πεζού και οδηγού, καθώς σε περίπτωση που η χειρονομία γίνει αντιληπτή από τροχονόμο, τότε πρόστιμο θα είναι «τσουχτερό». Για την ακρίβεια θα κοστίζει 100 ευρώ στους παραβάτες, θα προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας, αλλά και αφαίρεση διπλώματος για 10 ημέρες.

Φυσικά, πέρα από τη μούντζα, απαγορεύεται και οποιαδήποτε άλλη «απρεπής χειρονομία» (σ.σ. αυτές που όλοι σκεφτόμαστε), καθώς θα τιμωρούνται με το ίδιο πρόστιμο. Ετσι, οι Ελληνες οδηγοί και πεζοί θα πρέπει στο εξής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αντιδράσεις τους, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους, όπου ο τροχονόμος μπορεί να παραμονεύει στη γωνία!