Νικόλας Στραβοπόδης: Στο αρχείο «μπαίνει» η δικογραφία – Γιατί παραγράφηκε το αδίκημα
1 month ago
6

Tο δρόμο προς το αρχείο αναμένεται να πάρει όπως όλα δείχνουν η δικογραφία που είχαν σχηματίσει οι εισαγγελικές αρχές σε βάρος του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη και η οποία αφορούσε στο καταγγελλόμενο βιασμό του Δημήτρη Άνθη. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η ανάκριση για τη συγκεκριμένη υπόθεση ολοκληρώθηκε με τυπική κλήση του ηθοποιού.

Την εξέλιξη αυτή σηματοδότησε κατά τις ίδιες πληροφορίες, το γεγονός πως ο 38χρονος μηνυτής άλλαξε την ημερομηνία του βιασμού που κατήγγειλε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του

ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση. Συγκεκριμένα, φέρεται να ανέφερε πως τα γεγονότα που κατήγγειλε έγιναν το 2005 και όχι το 2006 όπως αρχικά είχε αναφέρει. Ως εκ τούτου, το αδίκημα που κατήγγειλε έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Πλέον μετά και την τυπική κλήση του κατηγορούμενου ηθοποιού από την ανακρίτρια, αυτό που απομένει είναι το δικαστικό συμβούλιο να επικυρώσει την αρχειοθέτηση της συγκεκριμένης δικογραφίας, κλείνοντας έτσι την όλη υπόθεση. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Στραβοπόδης έχει αρνηθεί την κατηγορία υποστηρίζοντας πως με τον μηνυτή του, είχε συναινετική σεξουαλική επαφή.