Νοσοκομείο Παίδων: Σοκάρει η καταγγελία ότι 14χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 7χρονο
1 year, 5 months ago
6

Εντολή να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ έδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρενόχληση ανηλίκου από ανήλικο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Οκ. Πλεύρης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο φαινόμενο να φιλοξενούνται μέσα σε νοσοκομεία παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατόπιν εισαγγελικής εντολής, όσο αναμένουν να μετακινηθούν σε προνοιακή δομή.

Είπε ότι στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης όπου φιλοξενούνται πολλά παιδιά, έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος που να μη θυμίζει νοσοκομείο, αλλά προφανώς δεν είναι δουλειά κανενός νοσοκομείου να φιλοξενεί αυτά τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 7χρονος κατήγγειλε παρενόχληση από 14χρονο μέσα στο νοσοκομείο όπου και τα δύο παιδιά βρίσκονται κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα του 7χρονου μόλις το έμαθε ειδοποίησε το νοσοκομείο ενώ ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

To χρονικό 

Τα παιδιά βρίσκονταν σε ειδικό χώρο φιλοξενίας οκογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς αναμένουν να μετακινηθούν σε προνοιακή δομή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 7χρονος κατήγγειλε στη μητέρα του πως ο 14χρονος τον παρενόχλησε σεξουαλικά στο μπάνιο υπό την απειλή μαχαιριού.

Εκείνη ειδοποίησε τον νονό του παιδιού, γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί η ίδια. Όταν ο άνδρας πήγε στο νοσοκομείο, βρήκε τον 14χρονο και, αφού λογομάχησαν, τον χτύπησε και εξαφανίστηκε.

Μάλιστα, μετά την καταγγελία του 7χρονου, ακολούθησε καταγγελία και μιας 13χρονης για τον ίδιο λόγο.