Νοτοπούλου στον ΘΕΜΑ 104,6 για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν είναι Πρωτοχρονιά για να πετάμε πυροτεχνήματα
3 years, 24 days ago
6

«Χρειάζεται μία νέα στρατηγική για τον τουρισμό για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη» υπογραμμίζει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη να χαραχτεί μια νέα στρατηγική για τον τουρισμό, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη, υπογράμμισε η Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως υπογράμμισε η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, η ανησυχία του κόσμου του τουρισμού, επιχειρηματιών και εργαζομένων είναι τεράστια, καθώς φέτος, όπως οι ίδιοι λένε, δεν ξεκινούν από το μηδέν αλλά από το μείον, με συσσωρευμένα χρέη και δυστυχώς, πάλι χωρίς σχέδιο.

protothema · 2021.03.27 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως εξήγησε η κυρία Νοτοπούλου, ο τουρισμός έχει δεχθεί παγκοσμίως ένα τόσο μεγάλο πλήγμα, το οποίο θα μας πάρει πάρα πολύ καιρό για να ανακάμψουμε. Άρα, αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή, σε έναν τομέα που έχει παραλύσει κυριολεκτικά, είναι να υπάρξει μία νέα στρατηγική για τον τουρισμό, για ασφαλή επανεκκίνηση αλλά και για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η τομεάρχης πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «δεν είναι χριστούγεννα ούτε Πρωτοχρονιά για να πετάμε πυροτεχνήματα». «Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ένα σχέδιο. Βλέπουμε μία λαθροχειρία από πλευράς του Πρωθυπουργού που δεν έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα να ανοίξει με ασφάλεια τον τουρισμό. Είναι μείζον ζήτημα για την οικονομία» συμπλήρωσε η κυρία Νοτοπούλου.

«Είναι σημαντικό ότι τώρα η Ε.Ε., έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, υιοθετεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αρνητικό τεστ κατά την έξοδο. Να ανοίξουμε με ασφάλεια, να διατηρήσουμε και την ααφάλεια του προορισμού. Ένα ισχυρό brand name, το να είσαι μία ασφαλής χώρα, προσελκύει πολύ περισσότερους τουρίστες και ταξιδιώτες που θα νιώσουν ασφαλείς για το ταξίδι τους», επισήμανε ακόμη η κυρία Νοτοπούλου, προσθέτοντας πως:  «Το υπουργείο Τουρισμού βγάζει ανακοινώσεις μεταφράζοντας εσφαλμένα το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού για να δημιουργεί εντυπώσεις».

«Χρειάζεται να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έτσι ώστε να προλάβουμε τις εστίες υπερμετάδοσης», επισήμανε τέλος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.