Νόβακ Τζόκοβιτς – Κέρδισε την έφεση για την ανάκληση της βίζας του
10 days ago
6

Στο τέλος του φαίνεται πως οδεύει -πιθανότατα- το δικαστικό θρίλερ για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς ο Νο1 τενίστας της κέρδισε την έφεση που είχε ασκήσει, με δικαστήριο της Μελβούρνης να κρίνει πως λανθασμένα ανακλήθηκε η βίζα του.

Ο δικαστής Αντονι Κέλι έκρινε πως η απόφαση ακύρωσης της βίζας του Σέρβου ήταν «παράλογη» και γι’ αυτό κρίνει ότι ο αθλητής μπορεί να παραμείνει στη χώρα και αυτό που μένει τώρα να ξεκαθαρίσει είναι το τι μέλλει γενέσθαι για τη συμμετοχή του στο αυστραλιανό Open.

Εγινε διακανονισμός κατά τη διάρκεια του διαλλείματος από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα καλύψει τα έξοδα της δίκης και ο Τζόκοβιτς θα αφεθεί ελεύθερος μέσα σε 30 λεπτά παραλαμβάνοντας το διαβατήριό του και τα αντικείμενά του.

Θα ασκηθεί έφεση;

Σύμφωνα με τον Guardian πάντως, η απόφαση αυτή δεν κάνει τον Σέρβο να πανηγυρίζει κι αυτό γιατί η πλευρά της κυβέρνησης μέσω του δικηγόρου της, τόνισε στο δικαστήριο πως ο αρμόδιος υπουργός έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να ακυρώσει την απόφαση απελάσοντας τον Τζόκοβιτς αν το κρίνει απαραίτητο.

Εάν συμβεί αυτό, η υπόθεση θα μπορούσε να καταλήξει ξανά στο δικαστήριο, με τον Τζόκοβιτς να κινδυνεύει με τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία.

Το σκεπτικό της απόφασης

Οπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, η κυβέρνηση αναγνώρισε στη διάρκεια των διακανονισμών ότι δεν έδωσε αρκετό χρόνο στον Σέρβο να απολογηθεί και να παραθέσει στοιχεία κατά την κράτησή του στο αεροδρόμιο ώστε να μην ακυρωθεί η βίζα του.