Ντροπή για το Κορωπί-Σακούλες με τρόφιμα για φτωχούς πάνω στο δρόμο και σε παλέτες
2 years, 2 months ago
6

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, σε δικαιούχους, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής» (ΤΕΒΑ) 2018 – 2019 στο Δήμο Κρωπίας. Οι εικόνες που συνόδευσαν το δελτίο Τύπου του Δήμου Κρωπίας μας έκαναν να ντραπούμε. Από την μια πλευρά έχουμε την κοινωνική προσφορά και από την άλλη την προχειρότητα της διαδικασίας που δεν συνάδει με το πνεύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που πρέπει να διέπει τέτοιες δράσεις.

Μα καλά; Τρόφιμα σε σακούλες παρατημένα στο δρόμο πάνω; Αν μια από αυτές τις σακούλες ήταν σκισμένη, ότι είχε ο δρόμος θα περνούσε στο εσωτερικό της. Θα έδιναν σε δικούς τους ανθρώπους με αυτό το τρόπο τρόφιμα αναρωτιόμαστε;

Αγαπητοί. Οι φτωχοί συνάνθρωποι μας δεν είναι όντα κατώτερα. Δεν είναι άνθρωποι υποδεέστεροι επειδή δεν έχουν οικονομική δυνατότητα. 13 Δήμοι είναι εταίροι σε αυτό το πρόγραμμα. Στην ανακοίνωση του Δήμου Κρωπίας αναφέρεται επίσης: «Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους (ΤΕΒΑ) και το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Υλοποιείται σε τοπικό επίπεδο από την Κοινωνική Σύμπραξη Αττικής, στην οποία συμμετέχουν ως εταίροι 13 Δήμοι και συγκεκριμένα, οι Δήμοι Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος, Ωρωπού»

Δεν υπήρξε μια στεγασμένη δομή ώστε να γίνει εκεί η διαδικασία τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους 13 αυτούς Δήμους; Μήπως η αδιαφορία επικράτησε της ανθρωπιάς; Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε έναν Δήμαρχο που συμμετέχει στη δράση δείξτε του τις φωτογραφίες. Μπορεί να μην ξέρει πως γίνεται η διανομή στο Κορωπί. Κρατάμε μια ελπίδα, πως όλα αυτά τα τρόφιμα μετά τις φωτογραφίες μπήκαν μετά σε κάποιο οργανωμένο και στεγασμένο χώρο που να πληρεί τις υγειονομικές προδιαγραφές. Κύριοι υπεύθυνοι. Η Υγεία είναι αγαθό όλων για να τοποθετούνται σακούλες με τρόφιμα στο έδαφος. Όπως δείξατε κατά την διάρκεια της πανδημίας, δεν σας λείπει η ευαισθησία και στηρίξατε με όλες τις δυνάμεις τους δημότες σας υπερβάλλοντας εαυτούς. Τόσο εσείς οι αιρετοί Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι όσο και οι υπάλληλοι των Δήμων σας και βοηθήσατε τα μέγιστα όλη την χώρα.

Δήμος Κρωπίας, τρόφιμα για φτωχές οικογένειες

Ας δούμε τώρα πως κάνουν το ίδιο πράγμα στο Δήμο Φυλής. Δεν χρειάζονται λόγια. Δείτε απλά τις φωτογραφίες 

in.gr