Ο Αδωνις εξηγεί γιατί είπε λάθος το όνομα του Αντετοκούνμπο: Απλά είναι γλωσσοδέτης
1 year, 3 months ago
6

Διευκρινίσεις έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης για τα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε αρχικά γιατί πρόφερε λάθος το επίθετο του Ελληνα σούπερ σταρ του NBA. Και αντί για «Αντετοκούνμπο», τον πρόφερε «Ακενοτούμπο».

«Oτι είναι λίγο γλωσσοδέτης το όνομα του θέλω να είμαι ειλικρινής, είναι και για αυτό το έκανα λάθος. Είπα το ακριβώς ανάποδο από αυτό που έγραψαν στο διαδίκτυο. Το επιχείρημα μου σε μια κουβέντα για το αν η συμφωνία των Πρεσπών με το nationality είναι η εθνότητα ή η ιθαγένεια είπα δείτε το παράδειγμα του Αντετοκούνμπο. Δεν γνώριζα ότι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, νόμιζα ότι έχει γεννηθεί στην Αφρική, δεν το είπα υποτιμητικά. Εχει πάρει την ελληνική ιθαγένεια, είναι Eλληνας γιατί έχει πάρει το nationality. Αρα όταν παίρνεις το nationality είσαι Έλληνας. Αρα και ο κάτοικος των Σκοπίων όταν πάρει το nationality Μακεδόνας, θα είναι Μακεδόνας. Οι Σκοπιανοί θα είναι μακεδόνες όπως ο Αντετοκούνμπο είναι Ελληνας. Τον έφερα ως παράδειγμα για να εξηγήσω τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ.Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι με τις αναφορές του δεν ήθελε επουδενί να υποτιμήσει τον Ελληνα σούπερ σταρ του μπάσκετ στο NBA, αντιθέτως τον τιμά και τον σέβεται για ένα ακόμα ιδιαίτερο λόγο όπως είπε «Ο Αντετοκούνμπο την πήρε την ιθαγένεια από την κυβέρνηση Σαμαρά, τον σεβόμαστε, τον τιμούμε, τον αγαπάω όχι γιατί είναι φανταστικός παίκτης αλλά γιατί έχει κάτι που με συγκινεί φοβερά. Πάει στην Αμερική, υψώνει την ελληνική σημαία, αγκαλιάζει την ελληνική σημαία και τραγουδά τον εθνικό ύμνο με μία υπερηφάνεια ανατριχιαστική. Για αυτό τον σέβομαι και τον αγαπώ πραγματικά».

Δείτε το βίντεο από την τηλεοπτική εκπομπή: