O διάλογος της 12χρονης με τη μητέρα της και το ένταλμα σύλληψης για μαστροπεία – Τα στοιχεία που την «καίνε»
1 year, 6 months ago
6

Νέα τροπή έχει πάρει τις τελευταίες ώρες η υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης ενός 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό μετά και τη σύλληψη της μητέρας του με την κατηγορία της μαστροπείας.

Hανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κρίνοντας ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως η μάνα σχετίζεται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης κόρης της.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο της Αρχής για Ξέπλυμα Μαύρου Χρηματος μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας της 12χρονης αλλά και του 53χρονου που εμπλέκονται στην υπόθεση του Κολωνού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου κατηγορούμενου, με στόχο να διαπιστωθεί εάν διακινήθηκαν χρήματα από μαστροπεία. Κατά την έρευνα θα εξετασθούν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μητέρας της ανήλικης.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης είδε ισχυρές ενδείξεις ότι η μητέρα της 12χρονης συμμετείχε στο φρικτό έγκλημα σεξουαλικής κακοποίησης της κόρης της και ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της.

Άμεσα στήθηκε δίωξη για κακουργηματική μαστροπεία και η ανακρίτρια αναμένεται να προσωποποιήσει σε βάρος της κι άλλες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο σοκαριστικός διάλογος και τα ύποπτα εμβάσματα

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου εξετάζεται από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων για την εμπλοκή της στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης κόρης της στον Κολωνό. Μάλιστα μαζί της έχει ακόμα τρία από τα παιδιά της καθώς δεν είχε πού να τα αφήσει.

Η βασική κατηγορία είναι διακεκριμένη μαστροπεία για τη μάνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, έχει κι άλλες. Αυτή όμως είναι η βασική.

To ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε καθώς στη δικογραφία, όπως αποκάλυψε ο Realfm 97,8 στο κεντρικό του δελτίο, υπάρχουν εμβάσματα της τάξεως των 20 και 50 ευρώ τη φορά, από τον 53χρονο προς τη μητέρα της 12χρονης.

Η ίδια ωστόσο υποστηρίζει ότι πρόκειται για χρήματα τα οποία έμπαιναν στον λογαριασμό της λόγω της εργασίας της στο κατάστημα του 53χρονου.

Ωστόσο, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου -την οποία η μητέρα δεν γνώριζε ότι έχει γίνει- προκύπτει ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνούσε βραδινές ώρες με την 12χρονη -η οποία έλειπε από το σπίτι- και τη ρωτούσε εάν έχει χρήματα.

Στην καταφατική απάντηση του παιδιού της έλεγε ότι όταν επιστρέψει στο σπίτι, πρέπει να της δώσει συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη της μητέρας της 12χρονης, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική μαστροπεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθη 37χρονη «για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών».

«Συνελήφθη 37χρονη, ημεδαπή με ένταλμα σύλληψης, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση Σε συνέχεια του από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου, συνελήφθη με ένταλμα, απογευματινές ώρες, σήμερα (12-10-2022), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονη ημεδαπή, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι

Παράλληλα, στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας.

Στη σύντομη διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στην προσπάθεια διορισμού δικηγόρου για τους δύο κατηγορούμενους Ηλία Μίχο και Γιάννη Σοφιανιδη, και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν μόνο τη «συνεύρεση τους» με το παιδί.

Ο Μίχος αρνήθηκε να αναφερθεί σε όλες τις άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ο δεύτερος φέρεται να μην αποδέχεται την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων που του αποδίδεται, όπως και στον καταστηματάρχη, από χθες μετά την συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας, ομόφωνα έκριναν πως οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.