Ο Ερντογάν απειλεί τον Μακρόν: “Μην μπλέξεις με την Τουρκία, θα έχεις προσωπικό πρόβλημα μαζί μου”
3 years, 8 months ago
6

Σε παραλήρημα για ακόμη μια φορά, ο “σουλτάνος” Ερντογάν εκτοξεύει απειλές κατά της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Αναλυτικά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ευθέως τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, το Σάββατο, να “μην μπλέξει” με την Τουρκία, ενώ κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των χωρών-συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Όπως μεταδίδει το AFP, ο Ερντογάν είπε: “Μην μπλέξεις με τον τουρκικό λαό και την Τουρκία”. Σύμφωνα, δε, με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: “Κύριε Μακρόν, θα έχεις προσωπικά περισσότερα προβλήματα μαζί μου (σ.σ.: εάν μπλέξεις με την Τουρκία)”.

“Κύριε Μακρόν δεν ξέρετε ιστορία. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορονοϊό. Εσύ τι έκανες;” πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς την Αθήνα, ανέφερε: “(Ελλάδα) Κάνεις λάθος κινήσεις. Μην επιλέγεις αυτόν τον δρόμο γιατί θα είσαι μόνη σου”. “Μας μιλάτε συνέχεια για γείτονες, γείτονες. Οταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη”, τόνισε και έστειλε μήνυμα πως “η Τουρκία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση”.

Και συνέχισε το γνωστό λογύδριό του: “Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά. Πώς να τους εμπιστευτούμε; Μην περιφέρεστε γύρω γύρω στα νησιά. Κάνετε λάθος και θα μείνετε μόνοι σας. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη”.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει καυτηριάσει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πηγή: capital.gr