Ο Γιώργος Βότσκαρης μιλά για τη μάχη του με το καρκίνο: Νιώθω ότι το πάλεψα, προχωράω
7 months, 22 days ago
6

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσκαρης, πριν από μερικούς μήνες, είχε αποκαλύψει, μέσω ανάρτησής του στο facebook, τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

«Τελικά γεννήθηκα άτυχος θα πολεμήσω τον καρκίνο αν και ξέρω ότι θα χάσω. Μετα το σοκ ξεκινάει ο πόλεμος», είχε γράψει, τον περασμένο Ιούνιο.

Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά, ο δημοσιογράφος μίλησε με αισιοδοξία για αυτή την καθημερινή μάχη που δίνει, λέγοντας πως ο ίδιος θα είναι ο νικητής. 

«Τα πρώτα λεπτά όταν μου είπαν ότι έχω καρκίνο, σοκαρίστηκα. Δεν με φόβισε η λέξη καρκίνος. Στην αρχή απογοητεύτηκα γιατί δεν ήθελα να καταρρεύσω και να βρεθώ κατάκοιτος σε ένα κρεβάτι, όπως συνέβη με τον πατέρα μου, ο οποίος είχε πεθάνει πριν πέντε χρόνια από την ίδια ασθένεια. Αυτό σκεφτόμουν και φοβόμουν. Οι γιατροί και η οικογένειά μου ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή», είπε ο δημοσιογράφος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του ALPHA, «Μετά τα μεσάνυχτα».

Ο Γιώργος Βότσκαρης περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές αυτής της προσωπικής του μάχης, με τις θεραπείες, αλλά και την εγχείριση στην οποία υπεβλήθη, τονίζοντας την πίστη του στον Θεό.

«Με βοήθησε πάρα πολύ η πίστη μου στο Θεό. Όταν έκανα τις θεραπείες παρακαλούσα το Θεό να με βοηθήσει. Οι θεραπείες δεν ήταν ότι πιο ευχάριστο για μένα, μετά το χειρουργείο. Είναι λίγο άσχημο να σου δένουν το κεφάλι σε ένα μηχάνημα, να μην μπορείς να κουνηθείς και εκεί παρακαλούσα το Θεό να με βοηθήσει να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν αγχώνομαι πλέον. Έγινα πιο ήρεμος άνθρωπος. Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι το πάλεψα, είμαι πολύ καλά και προχωράω. Το μήνυμα που θέλω να περάσω στον κόσμο μέσα από την περιπέτειά μου είναι να παλεύουμε ότι κι αν μας συμβεί στη ζωή», είπε ο δημοσιογράφος, περνώντας το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης.