Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε Στέφανο Τσιτσιπά
Just now
6

Tην προσπάθεια του κορυφαίου Ελληνα – και ένος εκ των καλύτερων παγκοσμίως – τενίστα, Στέφανου Τσιτσιπά παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διεθνές τουρνουά Davis Cup στο οποίο συμμετέχει η Εθνική Ομάδα αντισφαίρισης.


O κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Στέφανο Τσιτσιπά για τη νίκη του με 2-0 σετ απέναντι στον Πολωνό, Χούμπερτ Χούρκατς, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία για τη συνέχεια στη διοργάνωση στα μέλη της ελληνικής ομάδας, με τα οποία είχαν μια πρώτη γνωριμία και συζήτηση.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που η εθνική ομάδα πάει καλά και που το τένις συνολικά στην Ελλάδα ανεβαίνει. Πάρα πολύ περήφανοι για το Στέφανο και για όλα τα παιδιά. Είναι μεγάλη η επιτυχία του ελληνικού τένις τα τελευταία χρόνια και χαίρομαι πολύ που βλέπω πάρα πολλά νέα παιδιά τα οποία ασχολούνται με το άθλημα. Και πιστεύω ότι πάνω στις επιτυχίες του ελληνικού τένις των τελευταίων ετών, θα έρθουν πολλά ακόμα, τα καλά είναι μπροστά μας, θα χτιστεί και μια νέα γενιά επιτυχημένων αθλητών ώστε να μπει η για τα καλά η Ελλάδα στον χάρτη του παγκόσμιου τένις».

Στη συνέχεια εξήρε τις επιδόσεις του νεαρού Ελληνα αθλητή, συμβουλεύοντάς τον «να μείνει αυτός που είναι, ένα παιδί με μεγάλο ταλέντο, αλλά ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και που αγαπάει την πατρίδα του και μας κάνει περήφανους γιατί ταξιδεύει τη σημαία της Ελλάδας στα μήκη και στα πλάτη του κόσμου».

«Για τα τενιστικά, νομίζω ήταν μια κλάση πάνω από τον αντίπαλό του και τώρα περιμένουμε να τα καταφέρουμε και στο διπλό» κατέληξε ο Κ.Μητσοτάκης.