Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έσπασε την σιωπή του: «Δεν είμαστε ρατσιστές»
3 years, 17 days ago
6

Δεν είμαστε οικογένεια ρατσιστών» ήταν τα πρώτα σχόλια του δούκα του Κέιμπριτζ Γουίλιαμ, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Όπρα Ουίνφρεϊ ο αδερφός του Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ.

Όταν ρωτήθηκε σε μία επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ανατολικό Λονδίνο, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είπε πως δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον Χάρι, όμως σκοπεύει να το κάνει σύντομα.

Ο Χάρι και η Μέγκαν έκαναν διάφορες «ενοχλητικές» αποκαλύψεις για τον Γουίλιαμ και την Κέιτ στη δημόσια εξομολόγησή τους, ενώ η Μέγκαν αποκάλυψε ότι η βασιλική οικογένεια ανησυχούσε για το χρώμα του δέρματος του παιδιού τους, Άρτσι.

Η βρετανική βασιλική οικογένεια απάντησε την Τρίτη στις καταγγελίες του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, με γραπτή ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι «ολόκληρη η οικογένεια λυπήθηκε μαθαίνοντας πόσο σκληρή πρόκληση υπήρξαν τα τελευταία χρόνια για τη Μέγκαν και τον Χάρι», και συνεχίζει, «τα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν, και ιδιαίτερα η καταγγελία περί ρατσισμού (σ.σ. αναφορά στη συζήτηση σχετικά με το χρώμα του δέρματος του Αρτσι), είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Αν και προφανώς η ανάμνηση των συμβάντων μπορεί να διαφέρει, το θέμα έχει ληφθεί πολύ σοβαρά και θα αντιμετωπιστεί ιδιωτικά από την οικογένεια».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Αρτσι παραμένουν πολύ αγαπητά μέλη της οικογένειας».

protothema.gr