Ο Ρουβίκωνας φωτογραφίζεται στα γραφεία του στη Φιλοσοφική -«Ηρθαμε για να μείνουμε» [εικόνα]
7 months, 30 days ago
6

Χτες άνοιξε γραφείο στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα έκανε την φωτογράφιση η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Συγκεκριμένα, μέλη του Ρουβίκωνα φωτογραφήθηκαν έξω από το νέο τους στέκι και ανέβασαν την φωτογραφία στο Facebook τονίζοντας πως… ήρθαν για να μείνουν.

Αυτό άλλωστε δήλωσε και μέλος του Ρουβίκωνα λέγοντας πως θα υπάρξει ανάλογη δράση και σε άλλα πανεπιστήμια και γράφοντας στο facebook ότι «ο Ρουβίκωνας θα ανοίγει σιγά σιγά νέους χώρους σε γειτονιές και πανεπιστήμια. ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ».

Οσο για την φωτογραφία του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή, τα μέλη του αναφέρουν ότι «με μεγάλη χαρά» άνοιξαν το καινούριο τους στέκι στη Φιλοσοφική την στιγμή που άλλες παρατάξεις και  συλλογικότητες δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η αναρχική συλλογικότητα επισήμανε μάλιστα πως «διασκέδασε ιδιαιτέρως» από τις αντιδράσεις της κοσμήτορος, κυρίας Καραμαλέγκου και των μίντια.

Η ανάρτησή τους:

«Χθες, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου , με μεγάλη χαρά ανοίξαμε για πρώτη φορά το καινούργιο μας στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο/στέκι. Οι αντιδράσεις τόσο της κοσμήτορος, κ. Καραμαλέγκου, όσο και των μίντια μας διασκέδασαν ιδιαιτέρως. Ετσι λοιπόν αποφασίσαμε να ανοίξουμε το στέκι μας και σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, να το περιφρουρήσουμε με την παρουσία μας και να δηλώσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ήρθαμε εδώ για να μείνουμε», αναφέρει αναλυτικά η ανάρτηση.