Οι γυναίκες … στην προστασία του πολίτη- Γεροβασίλη και Παπακώστα παρέλαβαν το Υπουργείο (εικόνα)
1 year, 6 months ago
6

Με μαύρο φόρεμα η μία και με ένα μπορντό φόρεμα η άλλη, οι κυρίες Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα αντίστοιχα ανέλαβαν τα ηνία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Χαμογελαστή η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη και ελαφρώς αμήχανη η υφυπουργός, Κατερίνα Παπακώστα, συνοδεύονταν από τον Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα είχε αναλάβει και αυτό το χαρτοφυλάκιο. «Σας διαβεβαιώνω από τώρα ότι δεν με φοβίζουν οι προκλήσεις αλλά και οι ευθύνες που αναλαμβάνω στο ακέραιο. Εξάλλου η ευθύνη, η πρόκληση, η ασφάλεια και η προστασία είναι γένους θηλυκού όπως και η δημοκρατία. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας είναι ο ασφαλέστερος τρόπος δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας και προστασίας των πολιτών», είπε μεταξύ άλλων η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

«Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελεί κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα οφείλουμε να φροντίσουμε να διασφαλίσουμε με την πολύτιμη συνεργασία όλων σας», υπογράμμισε επίσης στην ομιλία της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, τονίζοντας ότι «γνωρίζουμε καλά πως υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, όπως και προβλήματα που οξύνθηκαν στα χρόνια της κρίσης. Βούλησή μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα με νηφαλιότητα, συστηματικότητα και αποτελεσματικότητα».

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «όλοι μας ξέρουμε πως η μετάβαση στον 21ο αιώνα μάς έφερε αντιμέτωπους ως χώρα με πολύ μεγάλα προβλήματα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί πολλές φορές στις προκλήσεις της αντιμετώπισης της προσφυγικής και της οικονομικής κρίσης». «Η χώρα μας, παρά την μνημονιακή στενωπό, δεν αντιμετώπισε ποτέ ως τώρα κρίση ασφάλειας. Μία απ’ τις βασικές φροντίδες μας δεν μπορεί παρά να είναι η αποτροπή κάθε ανάλογης πιθανότητας», είπε.

Π