ΟΗΕ: Τουλάχιστον 14,6 δισ. ευρώ θα κοστίσει στο Λονδίνο ένα Brexit χωρίς συμφωνία
1 minute ago
6

 

Αν το Βrexit γίνει χωρίς μία εμπορική συμφωνία, τότε ο «λογαριασμός» για τη Βρετανία θα φτάσει σε τουλάχιστον 14,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Εκθεση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το εμπόριο και την ανάπτυξη (ΔΗΕΑΑ) ανεβάζει στα 14,6 δισ. ευρώ το κόστος για τη Βρετανία σε εξαγωγικές απώλειες, ενώ πιθανώς το Brexit χωρίς συμφωνία να κοστίσει πολύ περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη τις έμμεσες επιπτώσεις. «Η έρευνα της ΔΗΕΕΑ τονίζει ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα απώλειες τουλάχιστον 16 δισεκ. δολαρίων στις βρετανικές εξαγωγές, που ισοδυναμεί σε απώλειες περίπου 7% στις συνολικές εξαγωγές του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ», υπογραμμίζει η έκθεση του ΟΗΕ.

«Αυτές οι απώλειες θα να είναι πολύ μεγαλύτερες εξαιτίας των μη δασμολογικών μέτρων, των διασυνοριακών ελέγχων και την επακόλουθη διαταραχή των δικτύων παραγωγής ΗΒ-ΕΕ», προσθέτει η έκθεση, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η έκθεση δημοσιεύθηκε την ώρα που στη Βουλή των Κοινοτήτων βουλευτές επιχειρούν να μπλοκάρουν ένα ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία.