Ομαδικά πυρά υπουργών κατά Αποστολάκη – Δεν αντέχει την πίεση την ώρα του πολέμου, λέει ο Γεωργιάδης
2 years, 6 months ago
6

Ομαδικά πυρά συνεχίζει να δέχεται από τους υπουργούς της κυβέρνησης ο Βαγγέλης Αποστολάκης και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την υπαναχώρησή του και την άρνησή του να δεχτεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Το έβαλε στα πόδια

Γιώργος Γεραπετρίτης, Γιάννης Οικονόμου και Άδωνις Γεωργιάδης επέκριναν με σφοδρότητα τον κ. Αποστολάκη στο πνεύμα της χτεσινής ανακοίνωσης του μεγάρου Μαξίμου που χρέωσε ουσιαστικά στον πρώην υπουργό Άμυνας πολιτική δειλία και υποταγή στις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε μύδρους απαξιώνοντας πλήρως τον κ. Αποστολάκη ως πρώην στρατιωτικό. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «η δουλειά του αξιωματικού είναι να αντέχει την πίεση την ώρα του πολέμου που πέφτουν οι οβίδες» και ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «μετά τις χθεσινές εξελίξεις ευτυχώς που δεν ζήσαμε ένα πόλεμο υπό την ηγεσία του κ. Αποστολάκη, το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα και δεν έβαλε τα κλάματα στην πρώτη πυρκαγιά».

«Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς των ενόπλων δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά… Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης αν δεν έχεις μάθει να αντέχεις στην πίεση δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής όχι αξιωματικός…  Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μια η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής. Η πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος

Θα υπάρξει υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, λίγες ώρες μετά το «ναυάγιο» με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, για τον οποίο άφησε και πάλι σαφείς αιχμές.

Ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι «ο κύριος Αποστολάκης αποδέχτηκε οριστικά την πρόταση και μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω, γιατί δεν το άντεξε» και εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η πρόταση τορπιλίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση με έναν τρόπο ακραίο».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι χθες μέχρι την ώρα των ανακοινώσεων για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, η κυβέρνηση είχε τη βεβαιότητα ότι όλα τα πρόσωπα αποδέχονται τον ρόλο που τους είχε προταθεί.

«Ας δεχτώ ότι έλεγε άλλα στον κ. Τσίπρα και άλλα στον πρωθυπουργό, εμείς δεν είχαμε αυτή την εικόνα» τόνισε με νόημα κι επανέλαβε: «Δεν ανακοινώνεται κυβέρνηση αν δεν υπάρχουν σαφή μηνύματα ότι αποδέχονται την πρόταση».

«Δεν είμαστε ντετέκτιβ να ψάχνουμε αυτά τα πράγματα» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι ο κ. Αποστολάκης ήταν κατώτερος των περιστάσεων. «Έγινε η επικοινωνία, υπήρξε αποδοχή κι έκανε πίσω. Προτίμησε να πειθαρχήσει στους πρώην φίλους του ή να λυγίσει στο βάρος των προσβολών από το υπηρετήσει έναν κρίσιμο στόχο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπέκυψε στις πιέσεις και υποχώρησε

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία του κου Αποστολάκη και ενημερώθηκε και το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αυτά.

«Ουδέποτε αρνήθηκε, δήλωσε ότι θα προσέλθει κανονικά στην ορκωμοσία, μεσολάβησε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – επίθεση ολοκληρωτικού τύπου. Και ο κος Αποστολάκης υπέκυψε στις πιέσεις και υποχώρησε». Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να υπηρετήσει το σύστημα της αξιοκρατίας, εκτίμησε ο κ. Γεραπετρίτης δίνοντας έμφαση και στους χαρακτηρισμούς περί «αποστάτη» υπογραμμίζοντας ότι ο στιγματισμός δεν τιμά τα πολιτικά μας ήθη.

Ο κ. Γεραπετρίτης κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για καιροσκοπισμό και βαθύτατη πολιτική υποκρισία, τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση είναι «μια κυβέρνηση ανοιχτή, εμπροσθοβαρής, χωρίς στεγανά, χωρίς διχαστικά μηνύματα, μια κυβέρνηση που μπορεί να φέρει την Ελλάδα πιο μπροστά».

 

in.gr