Ομαδικός βιασμός 12χρονης στην Ιεράπετρα: Συμπληρωματικές καταθέσεις διέταξε η εισαγγελία
1 year, 2 months ago
6

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης με την υπόθεση ομαδικών βιασμών σε βάρος μίας 12χρονης στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η εισαγγελία ανηλίκων έχει διατάξει περαιτέρω διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ζητώντας από τους αστυνομικούς της Ιεράπετρας να προχωρήσουν σε νέες συμπληρωματικές καταθέσεις των εμπλεκόμενων ατόμων.

Στην υπάρχουσα δικογραφία περιλαμβάνονται δεκάδες άτομα, κάποια από τα οποία φέρεται να βίασαν την 12χρονη και άλλα να ήταν μάρτυρες των βιασμών.

Η μητέρα «έσπασε» τη σιωπή της

Η φριχτή υπόθεση καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς στις αρχές του 2022 όταν η ανήλικη μην μπορώντας να κρατήσει άλλο το μυστικό που έκρυβε και την έτρωγε υπέστη βαριά κατάθλιψη και χρειάστηκε να εισαχθεί στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Τότε η ανήλικη μίλησε σε παιδοψυχίατρους λέγοντας όλα όσα είχε βιώσει στα χέρια των βασανιστών της.

Τότε ήταν που και η μητέρα της έμαθε τα όσα συνέβησαν και προχώρησε άμεσα σε καταγγελία στην αστυνομία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Μιλώντας στο «Ράδιο Λασίθι», η μητέρα της ανήλικης περιέγραψε όλα όσα είχαν συμβεί στην κόρη της.

Όπως ανέφερε η κόρη της, μαθήτρια Α’ Γυμνασίου το 2020, αρχικά βιάστηκε από ένα αγόρι μαθητή Α’ Λυκείου του ΕΠΑΛ. Με το συγκεκριμένο αγόρι είχαν μια απλή γνωριμία και εκείνος της ζήτησε να βρεθούν κάπου απόμερα για να τη ρωτήσει κάτι για μια φίλη της. Τελικά, μετά το σχόλασμα, την οδήγησε σε ένα γιαπί και την βίασε με άγριο τρόπο, με περίπου 15 άλλους μαθητές παρόντες, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν το περιστατικό και ενδεχομένως να το βιντεοσκόπησαν.

Το δεύτερο περιστατικό, συνέβη λίγο καιρό μετά σε ένα πάρτι γενεθλίων, που έγινε σε κάποιο σπίτι της πόλης. Η 12χρονη είχε καλεστεί και είχε πάει εκεί με φίλες της. Στο πάρτι αυτό βρισκόταν και τρία αγόρια, μαθητές Α’ Λυκείου με τα οποία το κορίτσι και οι φίλες της έκαναν παρέα και μάλιστα η μητέρα τα γνώριζε προσωπικά, καλώντας τα και στο σπίτι της.

Όπως λέει η μητέρα, στο πάρτι αυτό τα παιδιά έπαιζαν το παιχνίδι «Θάρρος ή Αλήθεια» και μέσα στα πράγματα που κλήθηκαν να κάνουν ήταν να πιουν ένα ολόκληρο μπουκάλι αλκοόλ ή να πιουν ένα κουτί με κρεμοσάπουνο, είτε να κάνουν κάποιου είδους σεξουαλική πράξη. Όλα αυτά σε ένα σπίτι, στο οποίο όπως κατέθεσε η 12χρονη, παρατήρησε πως στην τουαλέτα υπήρχε ένα κινητό τηλέφωνο που βιντεοσκοπούσε όποιον έμπαινε μέσα. Τελικά, εν μέσω ακραίων καταστάσεων που εξελίχθηκαν, τα τρία αγόρια βίασαν διαδοχικά την 12χρονη.

Όλα αυτά (που συνέβησαν το καλοκαίρι του 2020) κρατήθηκαν μυστικά από τη 12χρονη, η οποία δεν είπε τίποτα ούτε στις φίλες της, ούτε φυσικά στην οικογένειά της.

Αρκετούς μήνες μετά, η μητέρα ανέφερε πως η κόρη της άρχισε να αλλάζει απότομα συμπεριφορά και να παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης. Σταμάτησε να κάνει παρέα με οποιονδήποτε, σταμάτησε οποιαδήποτε εξωσχολική δραστηριότητα, δεν ήθελε να βγαίνει από το σπίτι μόνη της και κοιμόταν διαρκώς.

Όπως φάνηκε εκ των υστέρων, τα περιστατικά αυτά είχαν διαρρεύσει μεταξύ μαθητών οι οποίοι επικοινωνούσαν και εκφόβιζαν τη 12χρονη, ζητώντας της σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Η μητέρα απευθύνθηκε σε ψυχολόγο, ο οποίος σύντομα έκρινε πως το κορίτσι έπασχε από βαριά κατάθλιψη και χρειαζόταν νοσηλεία. Τελικά, το κορίτσι κατέληξε να νοσηλεύεται στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ για έξι μήνες. Η οικογένεια είχε περιορισμένη επαφή μαζί της εξαιτίας και των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και εντός Νοσοκομείου, η 12χρονη άρχισε να αυτοτραυματίζεται και να κάνει απόπειρες αυτοκτονίας, (οι οποίες συνεχίζονται σχεδόν μέχρι και σήμερα). Άρχισε να λαμβάνει ισχυρή αγωγή, σταδιακά βελτιώθηκε, και μετά από τη στήριξη που δέχθηκε από γιατρούς, περιέγραψε πρώτα σε εκείνους όσα της είχαν συμβεί. Ο παιδοψυχίατρος που την παρακολουθούσε, έκρινε πως έπρεπε να υπάρξει αστυνομική παρέμβαση και στη συνέχεια με την κατάλληλη καθοδήγηση το κορίτσι κατέθεσε τα πάντα σε ειδική ανακρίτρια της αστυνομίας.

Η πρώτη κατάθεση έγινε τον Ιανουάριο του 2022, η μητέρα με τα παιδιά της έφυγαν από την Κρήτη, και με μεγάλη καθυστέρηση, τον περασμένο Οκτώβριο η υπόθεση πέρασε στη δικαιοδοσία του ΑΤ Ιεράπετρας όπου ξεκίνησε τις ανακρίσεις των εμπλεκομένων οι οποίες συνεχίζονται και κάποια στιγμή η δικογραφία αναμένεται να φτάσει στην Εισαγγελία Λασιθίου, ώστε να κριθεί η υπόθεση μετά από δίκη ή διενέργεια συμπληρωματικών καταθέσεων.

Όπως ανέφερε η μητέρα, όλα τα παραπάνω είναι πιθανό να αποτελούν ένα μόνο μέρος της δικογραφίας που σχηματίζεται, αφού η ίδια δεν είναι σίγουρη πως γνωρίζει όλα τα στοιχεία που ίσως ξέρουν οι γιατροί που παρακολούθησαν την 12χρονη και οι ανακριτικές αρχές.