Ομηρία στο κέντρο της Αθήνας – Συγκλονίζουν μαρτυρίες των γειτόνων-«Την χτύπαγε»
2 years, 3 months ago
6

Ένα απίστευτο περιστατικό ομηρίας με άρωμα έμφυλης βίας διαδραματίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας «ποδαρικό» για το 2022.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς όταν νεαρός εισέβαλε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του στο Γαλάτσι και υπό την απειλή όπλου την ανάγκασε να τον ακολουθήσει μέχρι το σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η αδερφή του θύματος ειδοποίησε τις Αρχές ότι ο δράστης κρατά όμηρο την αδερφή της στο διαμέρισμά του στην οδό Αλκιβιάδου, όπου είχε ταμπουρωθεί απειλώντας να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ ενώ στο σημείο έσπευσε και ειδικός της αστυνομίας, ο οποίος προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τον δράστη, προτού εκείνος αιφνιδιαστεί από τις Αρχές και ακινητοποιηθεί.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:04
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:07

Την χτυπούσε

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν in.gr προηγήθηκε άγριος καβγάς μεταξύ των δύο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους ο δράστης χτύπαγε την κοπέλα, και στη συνέχεια απειλούσε και αυτήν και τους αστυνομικούς ότι θα ανατινάξει την πολυκατοικία.

Η αδερφή του θύματος βρέθηκε επίσης στο σημείο.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:31
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:28

Εκκενώθηκε η πολυκατοικία

Αστυνομία και πυροσβεστική έδωσαν εντολή στους γείτονες να κλειστούν στα σπίτια τους και να ασφαλίσουν παράθυρα και παντζούρια καθώς υπήρχε φόβος για έκρηξη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονταν στην περιοχή γύρω από την πολυκατοικία που ο δράστης απειλούσε να ανατινάξει με φιάλη υγραερίου.

Αποκλειστικές εικόνες από το σπίτι-κόλαση

Ο δράστης που τελικά συνελήφθη από τις αρχές απειλούσε ότι θα τινάξει στον αέρα την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Το in.gr βρέθηκε στο σημείο και εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες από το διαμέρισμα που η 30χρονη έζησε μια κόλαση.   

Συγχαρητήρια Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εξέφρασε, μέσω Twitter, τα συγχαρητήριά του στους αστυνομικούς, που έσωσαν μια γυναίκα από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος την κρατούσε όμηρο και απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία με μπουκάλα υγραερίου, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει τα εξής: «Μπράβο στους άνδρες της ΕΚΑΜ και στο σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων που έσωσαν τη γυναίκα που είχε απαχθεί από τον πρώην σύντροφό της στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα».

 

in.gr