Όταν ο Μητσοτάκης αμφισβητούσε τους επιστήμονες που έλεγαν για 10-15.000 κρούσματα (video)
2 years, 3 months ago
6

Ακόμη και οι συνεντεύξεις του πρωθυπουργού στα φιλικά του μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως έρχονται να τον στοιχειώσουν, τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει ανεξέλεγκτα στη δίνη της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο λόγος για τη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες εβδομάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Mega και τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη, και στην οποία είχε αμφισβητήσει με κυνικότητα τους επιστήμονες που ήδη από τότε προειδοποιούσαν για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Στη συζήτηση που έγινε σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, ο πρωθυπουργός το είχε αποκλείσει δείχνοντας να μην πιστεύει στις προβλέψεις των ειδικών που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου: «Ξέρετε πόσες τέτοιες προβλέψεις έχω δει κατά καιρούς οι οποίες πέσανε πάρα πολύ έξω;», αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρος ο διάλογος έχει ως εξής:

Μητσοτάκης: Αν με ρωτάτε αν θα ξανακλείσο

Τζίμα: Πάντως οι καθηγητές που έλεγαν για 5.000 κρούσματα πριν δύο εβδομάδες δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Μητσοτάκης: Μην μετράτε τα κρούσματα όταν έχουμε 400.000 τεστ ημερισίως. Θα μετράτε τη θετικότητα και την πίεση στο σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή έχουμε αντοχές στο σύστημα υγείας και είμαι σίγουρος ότι θα τα βγάλουμε πέρα και σε αυτό το κύμα.

Τζίμα: Ακόμη κι αν φτάσουμε τα 10, 15.000 κρούσματα;

Μητσοτάκης: Τι να σας πω τώρα; Μου κάνετε ερωτήσεις οι οποίες είναι…

Τζίμα: Ρωτάω επί τη βάσει προβλέψεων επιστημόνων. Υπάρχουν καθηγητές που κάνουν αυτές τις προβλέψεις

Μητσοτάκης: Ξέρετε πόσες τέτοιες προβλέψεις έχω δει κατά καιρούς οι οποίες πέσανε πάρα πολύ έξω;

Δείτε το απόσπασμα μετά το 12ο λεπτό του video