Παγώνη (ΘΕΜΑ 104,6): Να ανοίξουν όλα στις 16 Μαρτίου και να κάνουμε Πάσχα με 9 άτομα
3 years, 24 days ago
6

Το Πάσχα θα το γιορτάσουμε στο μπαλκόνι μας με αποστάσεις και μάσκες

και έως 9 άτομα ή από δύο οικογένειες, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, όμως όπως εξήγησε, είναι νωρίς ακόμη για μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Η ίδια εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξουν οι δραστηριότητες στις 16 Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι η ψυχολογική πίεση του πληθυσμού είναι σε οριακό σημείο. Όπως είπε ο καιρός όσο καλυτερεύει θα μειώνεται η μεταδοτικότητα ενώ, τόνισε, πως είναι προτιμότερο να ανοίξει η εστίαση παρά να συναθροίζονται 5 άτομα σε ένα παγκάκι«Είναι η τελευταία μας ευκαιρία» σημείωσε με έμφαση.

Μιλώντας για τις αντοχές του Συστήματος Υγείας, η κ. Παγώνη είπε ότι δίνεται ένας καθημερινός αγώνας. Επιπλέον, είπε ότι έχουν γίνει εισηγήσεις από τους γιατρούς των νοσοκομείων για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να σταματήσουν τα χειρουργεία. Όπως εξήγησε η κ. Παγώνη, «αυτό δεν είναι σωστό καθώς πρέπει να προχωρήσουν τα χειρουργεία κανονικά με ευθύνη των γιατρών». «Όσο συσσωρεύονται τα χειρουργεία μεγαλώνει η λίστα, έχουμε στείλει εισηγήσεις προς το υπουργείο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.