Παγώνη: Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε για το Πάσχα
3 years, 2 days ago
6

Η εικόνα θα είναι καλύτερη τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι μπορεί τα κρούσματα να μειωθούν, όμως ο αριθμός των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι θα αργήσει ακόμη να αποκλιμακωθεί.

Για το Πάσχα, τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη, λέγοντας ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εορταστεί φέτος με αποστάσεις και μάσκες. Όπως εξήγησε η κ. Παγώνη, τα επιδημιολογικά δεδομένα της εβδομάδας που θα προηγηθεί του Πάσχα θα κρίνουν το αν θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε από νομό σε νομό.

Υπογράμμισε, επιπλέον, για άλλη μια φορά την ανάγκη που υπάρχει για χέρια στο σύστημα υγείας. Όπως είπε είναι αναγκαίες οι προσλήψεις και ειδικότερα σε παθολόγους, πνευμονολόγους, γενικούς γιατρούς και αναισθησιολόγους και μπορούν αυτές να γίνουν άμεσα από τις λίστες, που υπάρχουν. Επιβεβαίωσε δε ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και στο γενικό κρατικό «Γ. Γεννηματάς». Όπως σημείωσε, αναγκάστηκαν και στο μεγάλο αυτό νοσοκομείο, μέσα σε μια μέρα να μετατρέψουν ένα τμήμα σε κλινική covid ώστε να εξυπηρετηθούν κι άλλα περιστατικά, προσθέτοντας περίπου 60 κλίνες στη μάχη κατά της πανδημίας.

Μιλώντας για τα self test, η κ. Παγώνη είπε πως θα βοηθήσουν στην καλύτερη επιδημιολογική εικόνα της κοινότητας. Όπως είπε, με τον τρόπο αυτόν θα μπορεί να απομονώνεται ο ασυμπτωματικός φορέας.

protothema.gr