Παλαιό Φάληρο: Μαζεύει ελιές με τον παραδοσιακό τρόπο, μέσα στην πόλη! [εικόνες]
10 months, 24 days ago
6

Στο Παλαιό Φάληρο οι περαστικοί σταματούν εντυπωσιασμένοι και χαζεύουν μια εικόνα που οι νεότεροι αγνοούν, οι παλαιότεροι την έχουν δει μόνο σε αγροτικές περιοχές.

Ενας πολίτης της περιοχής, μέσα στον αστικό ιστό έχει βρει ένα.. παραγωγικό χόμπι. Μαζεύει τον καρπό της ελιάς, από δέντρα της γειτονιάς του με τον παραδοσιακό τρόπο.

Είναι εφοδιασμένος με όλα τα.. σύνεργα: Ειδικό εργαλείο για το τίναγμα της ελιάς, λιόπανα (τα πανιά που πέφτει ο καρπός) και καφάσια. Η συγκομιδή δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη όπως δείχνουν οι σχετικές φωτογραφίες.
Οι περαστικοί χαζεύουν την συγκομιδή της ελιάς στο... Παλαιό Φάληρο -Φωτογραφία: Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣΟ καρπός της ελιάς έτοιμος για συγκομιδή -Φωτογραφία: Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣΚαφάσια και «λιόπανα» έτοιμα για τη «σοδειά»-Φωτογραφία: Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣΕφοδιασμένος με όλα τα «σύνεργα» της συγκομιδής ελιάς -Φωτογραφία: Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣΚαταμεσής του δρόμου μαζεύει τις ελιές -Φωτογραφία: Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣΤο ειδικό εργαλείο συγκομιδής του καρπού της ελιάς -Φωτογραφία: Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣΟ πολίτης του Παλαιού Φαλήρου «εν δράσει» -Φωτογραφία: Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣΦωτογραφία: Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ