Παναγιώτης Μπρατάκος: Η πτώση των σύγχρονων «θεών» στο θέατρο
3 years, 1 month ago
6

Με φόντο το ντόμινο καταγγελιών κακοποίησης στο χώρο του ελληνικού θεάτρου, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μίλησε ο Παναγιώτης Μπρατάκος, κάνοντας λόγο για ιστορικές στιγμές στην ελληνική κοινωνία

Με φόντο το ντόμινο καταγγελιών κακοποίησης στο χώρο του ελληνικού θεάτρου, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας,μίλησε ο Παναγιώτης Μπρατάκος, κάνοντας λόγο για ιστορικές στιγμές στην ελληνική κοινωνία.

O life coach και πρώην ηθοποιός Παναγιώτης Μπρατάκος μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό θέατρο μετά τις αποκαλύψεις.

«Χαίρομαι που το μήνυμά μου βρήκε ανταπόκριση στον κόσμο. Δεν το περίμενα» σημείωσε ο Παναγιώτης Μπρατάκος για τα όσα έκανε γνωστά μέσω των κοινωνικών δικτύων για το χώρο του θεάτρου.

«Ναι, είχα δάσκαλο τον Δημήτρη Λιγνάδη, ωστόσο δεν ήμουν από τους ανθρώπους που προσεγγίστηκαν ερωτικά από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Είχε και άλλους δασκάλους η σχολή, άξιους και ανάξιους» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «με μια τυχαία αφορμή, όλοι αυτοί οι θύτες, οι άνθρωποι του χώρου, οι άνθρωποι του ΣΕΗ, οι εκπομπές και τα social media επαναφέρουν το θέατρο για πρώτη φορά ίσως στον αληθινό του χαρακτήρα, στον ουσιαστικό του χαρακτήρα, που είναι η πράξη μάθησης, η μόρφωση της κοινωνίας».

«Αυτή τη στιγμή το θέατρο, σε μία δύσκολη κοινωνική στιγμή, ανοίγει τα σπλάχνα του στην κοινωνία και δείχνει ξεκάθαρα τα πάθη, τα λάθη, την άνοδο και την πτώση των σύγχρονων “θεών” και των αρχόντων» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Μπρατάκος, συμπληρώνοντας πως γεννιούνται μια ιστορική ευκαιρία και ένας κίνδυνος.

«Η ιστορική ευκαιρία είναι το θέατρο να επικοινωνήσει με την κοινωνία και αυτό το κίνημα που ξεκινάει τώρα να μεταφερθεί σε κάθε τομέα που υφίσταται κακοποίηση, παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας ή πράξη βίας. Εκεί πραγματικά θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές στην ελληνική κοινωνία».