Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια παρά την απαγόρευση – Εικόνες απίστευτου συνωστισμού
3 years, 2 months ago
6

Παρά την απαγόρευση περίπου 4.000 άτομα πήραν μέρος στην κινητοποίηση, την ώρα που η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν από το «κόκκινο» – Έκκληση του υπουργού Υγείας στη Βουλή να μην παρακινούνται σε τέτοιες συγκεντρώσεις οι πολίτες με δεδομένη την επιδημιολογική επιβάρυνση

Απίστευτος και επικίνδυνος συνωστισμός επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Την ώρα που η Αττική και το κέντρο της Αθήνας, ειδικότερα, βρίσκονται ένα βήμα πριν από το «κόκκινο», περίπου 4.000 φοιτητές και άλλα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας διαδήλωσαν από τα Προπύλαια στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Οι φοιτητές  διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια με κύριο σημείο αντίδρασης τη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την κατάργηση των «αιωνίων» φοιτητών, παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού..

Βίντεο προπύλαια
Βίντεο προπύλαια 2

Στο συλλαλητήριο εκτός από τους φοιτητές, πήραν μέρος και εκπαιδευτικοί.

propilaia3__1_
propilaia3__2_
propilaia__2_

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε λίγο μετά τις 9:00 ο σταθμός του Μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ».  Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

propilaia3