Παπαδάκης για περιουσία Τράγκα: Δημιουργείται θέμα με το «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»
1 year, 9 months ago
6

Το μεγάλο ερωτηματικό πώς βρέθηκαν αυτά τα χρήματα

H Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δέσμευσε την περιουσία του Γιώργου Τράγκα.

Πλέον, η έρευνα έχει περάσει στον οικονομικό εισαγγελέα που καλείται να απαντήσει μεταξύ άλλων στο ερώτημα αν υπάρχει εμπλοκή συγγενών ή συνεργατών του δημοσιογράφου στην οικονομική δραστηριότητα.

Σχολιάζοντας το ρεπορτάζ, ο Γιώργος Παπαδάκης είπε πως «δημιουργείται και ένα θέμα “αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι”».

«Πάνω από 100 εκατομμύρια, 17 ακίνητα σε εμπορικές και πλούσιες περιοχές του πλανήτη. Το μεγάλο ερωτηματικό πώς βρέθηκαν αυτά τα χρήματα. Εγώ τον Γιώργο Τράγκα, τον ήξερα και μάλιστα πολύ καλά. Ως συνάδελφο. Δεν ήξερα δραστηριότητές του. Χρόνια ολόκληρα. Δεν μπορείς να αποκτήσεις αυτήν την περιουσία, όσο και υψηλό μισθό να παίρνεις. Έτσι λοιπόν η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δέσμευσε όλη την περιουσία του δημοσιογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως επίσης και τραπεζικούς λογαριασμούς» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης στον «αέρα» του Καλημέρα Ελλάδα.

«Τι ράβδοι χρυσού βρέθηκαν και τι δεν βρέθηκαν. Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 3 μήνες, μετά από ανώνυμη καταγγελία, και κατέληξε σε πόρισμα φωτιά. Εδώ υπάρχουν κι άλλα στοιχεία, ότι μία τράπεζα που έχει ενσωματωθεί τώρα με μία άλλη τράπεζα έχει χαρίσει δάνεια ή ολόκληρο ως καταβληθέν ενώ δεν έχει καταβληθεί. Τώρα πώς γίνονται αυτά τα πράγματα… Έχουν γίνει κυρίες και κύριοι. Δεν δικαιολογείται και από τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Είναι μία ιστορία που πραγματικά όλους μας εξέπληξε, όταν μάθαμε το ύψος της περιουσίας. 100 εκατομμύρια, σπίτια… Τι δυο ζωές, ούτε 150 ζωές δεν μας φτάνουν. Εδώ δημιουργείται κι ένα θέμα “Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι”. Δεν είναι έτσι τα πράγματα» πρόσθεσε ο Γιώργος Παπαδάκης.

in.gr