Παραλίγο διπλή τραγωδία στον Βόλο: Αγωνία για τις δύο 13χρονες που κόντεψαν να πεθάνουν στα σπίτια τους
2 years, 2 months ago
6

Δύο τραγωδίες σημειώθηκαν στο Βόλο με θύματα δύο 13χρονες που η μία υπέστη ηλεκτροπληξία και η άλλη έπαθε εγκαύματα από πρόκληση φωτιάς.

 

Οι αστυνομικοί θα σχηματίσουν δικογραφίες με τους γονείς των παιδιών να αγωνιούν. Τι συνέβη και πως βρέθηκαν οι δύο 13χρονες κοπέλες σε νοσοκομεία…

Διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η 13χρονη από το Αλιβέρι, η οποία σύμφωνα με συγγενείς της, έπαθε ηλεκτροπληξία ξημερώματα της Τρίτης (04-01-2022).

Αντίθετα, σε σταθερή κατάσταση και χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα, η 13χρονη που έπαθε εγκαύματα, την ώρα που έπαιζε με οινόπνευμα και αναπτήρα στο σπίτι της στη Νέα Αγχίαλο, προχθές το μεσημέρι.

 

Δικογραφίες για τις 13χρονες

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, τα Αστυνομικά Τμήματα Βόλου και Αλμυρού αντίστοιχα, για τις δύο περιπτώσεις σχηματίζουν δικογραφίες, που θα περιλαμβάνουν καταγραφή των δύο περιστατικών και καταθέσεις των γονέων (όταν είναι σε θέση να καταθέσουν, γιατί βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα αντίστοιχα, δίπλα στα παιδιά τους).

Οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, προς το παρόν, δεν θα αποδίδουν ευθύνες στους γονείς για τα δύο διαφορετικά συμβάντα, τα οποία θεωρούνται ατυχήματα.

 

Η 13χρονη, φέρεται να σηκώθηκε αργά τη νύχτα από το κρεβάτι πηγαίνοντας στο μπάνιο του σπιτιού της οικογένειας στον οικισμό Αλιβερίου και ξαφνικά υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Η οικογένεια υποστηρίζει ότι έπαθε ηλεκτροπληξία από τον θερμοσίφωνα και μεταφέρθηκε από τους συγγενείς της με αγροτικό αυτοκίνητο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Η ανήλικη έπαθε ανακοπή οι γιατροί κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή, τη διασωλήνωσαν και προχθές το πρωί διακομίστηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη δεύτερη περίπτωση η 13χρονη στη Νέα Αγχίαλο, βρισκόταν στο σπίτι της, με τον 8χρονο αδελφό της προχθές το μεσημέρι, όταν θέλοντας να παίξει πήρε ένα μπουκάλι οινόπνευμα και αναπτήρα με αποτέλεσμα να αρπάξει η κουρτίνα του δωματίου και οι φλόγες επεκτάθηκαν στα μαλλιά και στο σώμα της.

enimerotiko.gr