Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια σε αγώνα αυτοκίνητου – Αντάλλαξαν βαριές κουβέντες
2 years, 11 months ago
6

Με την ανάβαση «Τσακώνας» ξεκίνησε φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων, σε έναν αγώνα που συμμετείχαν σχεδόν 50 οδηγοί οι οποίοι χωρίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες. Ο αγώνας προσμετρούσε για πρώτη φορά στο θεσμό και είχε ως χαρακτηριστικό τις υψηλές ταχύτητες καθώς τα αγωνιστικά οχήματα ξεπερνούσαν ακόμα και τα 200χλμ./ώρα.

Νικητές στις βασικές κατηγορίες Formula Saloon, «N» και «Ε» αναδείχτηκαν οι, Παναγιώτης Σολδάτος (Ford Fiesta), Μηνάς Μπενής (Mitsubishi EVO) και Βασίλης Κορωνιός (Peugeot 106) αντίστοιχα.

 

Ενστάσεις

Ωστόσο ο αγώνας είχε και απρόοπτα τόσο κατά τη διάρκεια όσο και στο τελείωμα του. Όλα ξεκίνησαν μεταξύ του πρωταθλητή αναβάσεων 2020 και γνωστό εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου και του νικητή της Formula Saloon Παναγιώτη Σολδάτου, εναν από του κορυφαίους οινοποιούς στη Σκανδιναβία.

Ο πρώτος έκανε ένσταση στο τελείωμα του πρώτου σκέλους για καύσιμα στον Σολδάτο, ενώ ο Σολδάτος που θέλησε και αυτός να πράξει το ίδιο με ένσταση, δεν έγινε δεκτή, γιατί ήταν εκτός χρόνου, κάτι που έκανε στο τελείωμα του αγώνα και αφορούσε στο δεύτερο σκέλος. Επιπλέον ο «Mario» προχώρησε και σε άλλες ενστάσεις σχετικά με την πυρόσβεση, τις σωληνώσειςρεζερβουάρ, αλλά και για… διπλό (κρυφό) ντεπόζιτο.

Μπροστά σε άλλους

Η κόντρα των δύο οδηγών που συμμετέχουν στην κατηγορία Formula Saloon δεν σταμάτησε εκεί καθώς είχε συνέχεια και μάλιστα μπροστά σε κριτέςαγωνοδίκες και άλλους οδηγούς. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μετά τις ενστάσεις ξεκίνησε ο λεκτικός… διάλογος που ήταν χαρακτηριστικός μεταξύ των δύο αθλητών:

O… διάλογος

– Σολδάτος: «Να ξέρεις πως έτσι θα γίνεται από εδώ και πέρα. Δεν πρόκειται να ξανακερδίσεις».
– Ηλιόπουλος: «Δεν μιλάω μαζί σου. Είσαι μία πινέζα μπροστά στη δική μου ιστορία».
– Σολδάτος: «Άντε ρε καραγκιοζάκο».
– Ηλιόπουλος: «Αν συνεχίσεις τις παράνομες δοκιμές να ξέρεις ότι θα εξαφανιστείς από τους αγώνες».
– Σολδάτος: «Εσύ ποιος είσαι και θα με εξαφανίσεις».
– Ηλιόπουλος: «Όχι εγώ αλλά ο ΣΟΑΑ».
– Σολδάτος: «Δεν υπάρχει ο ΣΟΑΑ».

Σχετικά με τα αποτελέσματα της νομιμότητας των καυσίμων αναμένεται να μάθουμε τα αποτελέσματα το αργότερο σε δύο εβδομάδες.

*η κεντρική φωτογραφία είναι από τις απονομές του αγώνα – Η απονομή για την κατηγορία Formula Saloon δεν έγινε λόγω ενστάσεων