Παράσταση διαμαρτυρίας του δήμου Κερατσινίου για τις εκτάσεις που μπαίνουν στο Υπερταμείο
1 year, 5 days ago
6

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών επι της οδού Καραγιώργη Σερβίας πραγματοποίησαν νωρίτερα κάτοικοι και φορείς του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, οι οποίοι εν τέλει και συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου.

Με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης Χρήστο Βρεττάκο, οι περίπου 20 συγκεντρωμένοι ζήτησαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών καθώς και με φορείς του λεγόμενου “Υπερταμείου” προκειμένου να τους εκθέσουν τα αιτήματά τους, τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν στη μη ένταξη στο “Υπερταμειο” δημοσίων εκτάσεων και δομών του Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Στόχος της σημερινής κινητοποίησης, εξηγούν, είναι “να εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να εξαιρεθούν τα σχολεία, οι αθλητικοί και άλλοι δημόσιοι χώροι της πόλης, από την ένταξή τους στο Υπερταμείο (ΕΤΑΔ)”.

Οι κάτοικοι και οι φορείς Κερατσινίου και Δραπετσώνας συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το δημαρχείο της πόλης τους και περίπου στις 10.30 επιβιβάστηκαν σε πούλμαν προκειμένου να μεταβούν στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Βρεττάκο, η συνάντηση είχε θετικό πρόσημο, καθώς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Αθανάσιος Δημάκης, δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί μια προς μια σχολαστικά την κάθε μια από τις περίπου 50 περιπτώσεις μεταβίβασης των δημοσίων εκτάσεων της περιοχής.