Παραιτήθηκε ο Χρήστος Ταραντίλης από κυβερνητικός εκπρόσωπος – Δεν άντεξε την πίεση της θέσης, επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους
3 years, 1 month ago
6

Την παραίτησή του, πριν καν προλάβει να συμπληρώσει ούτε δύο μήνες στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου,  υπέβαλε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Χρήστος Ταραντίλης.

Στο κείμενο της επιστολής του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ευχαριστεί τον κ. Μητσοτάκη για την τιμή που του είχε κάνει να τον ορίσει υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, ωστόσο όπως τονίζει, οικογενειακοί και προσωπικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ο ίδιος δήλωνε τον τελευταίο καιρό πιεσμένος από τις αυξημένες υποχρεώσεις της συγκεκριμένης θέσης, η οποία είναι από τις πλέον νευραλγικές της κυβέρνησης και έδειχνε ότι δεν μπορούσε να αντέξει την πίεση και τον φόρτο εργασίας που αυτή απαιτεί.

Σε συνδυασμό με τις οικογενειακές του υποχρεώσεις επέλεξε τελικά να παραιτηθεί της θέσης του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο Χρήστος Ταραντίλης, μιλώντας στο protothema.gr  δήλωσε πως «δεν υπάρχει ο παραμικρός πολιτικός λόγος στην απόφαση μου», ενώ συμπλήρωσε αναφορικά με τους λόγους που επικαλέστηκε πως «Είναι αρχή μου, πρώτα η οικογένεια».

Ο τέως πλέον κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην επιστολή του αναφέρει πως, από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσει να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς για μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Την θέση του αναλαμβάνει η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο καθιστά έκθετη την κυβέρνηση η οποία στον ανασχηματισμό που έγινε στις αρχές Ιανουαρίου όρισε νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο τον κ. Ταραντίλη και περίπου 1,5 μήνα μετά καλείται το βάρος της επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου να φέρει η αναπληρώτρια, κυρία Πελώνη.

Η επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: 

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,
Χρήστος Ταραντίλης»