«Πάρτι» στο Twitter με το τραπέζι «παγοδρόμιο» των συνομιλιών Πούτιν-Μακρόν
2 years, 2 months ago
6

Πάνω από πέντε ώρες κράτησε η χθεσινή συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, με τους πολιτικούς αναλυτές να επιχειρούν σήμερα να αξιολογήσουν την πρόοδο που μπορεί να επιτεύχθηκε (ή όχι) ως προς την μεγάλη γεωπολιτική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κατώφλι της Ουκρανίας.

Το βασικό ζήτημα που τέθηκε στο «τραπέζι» των πολύωρων συνομιλιών ήταν φυσικά το ουκρανικό. Κι ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν θα μπορούσε φυσικά να συζητηθεί σε οποιοδήποτε τραπέζι…

Αυτό φαίνεται πως σκέφθηκε και ο ίδιος ο Πούτιν, αφού επέλεξε να χρησιμοποιήσει στο κρίσιμο τετ-α-τετ του με τον Γάλλο πρόεδρο, τον πρώτο ουσιαστικά κορυφαίο πολιτικό της Δύσης που επισκέπτεται τη Μόσχα μετά την έναρξη της κρίσης, ένα… κωμικά μακρύ τραπέζι, που η όψη του και μόνο προκαλεί γέλιο και άφθονα ερωτηματικά!

Οι φωτογραφίες των δύο πολιτικών να κάθονται στις δύο άκρες του τραπεζιού «αεροπλανοφόρου» προκάλεσαν παροξυσμό στο Twitter και άλλες πλατφόρμες social media, με κάποιους χρήστες να σχολιάζουν την επιλογή Πούτιν με αιχμηρά αστεία γεμάτα υπονοούμενα, και άλλους να απελευθερώνουν τη δημιουργικότητά τους και να… διακοσμούν κατά βούληση το μακρύ έπιπλο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ερμήνευσαν το σκηνικό της συνάντησης των δύο ηγετών ως «τρολάρισμα» από τη μεριά του Πούτιν, που θα ανάγκαζε με αυτόν τον τρόπο τον Μακρόν να μεταδώσει… κραυγάζοντας τα σημαντικά διπλωματικά μηνύματα που έφερνε στο τραπέζι.

Άλλοι «είδαν» το μακρύ τραπέζι ως σύμβολο του «χάσματος» που χωρίζει τους δύο ηγέτες, ή ακόμα και ως επίδειξη ισχύος εκ μέρους του Ρώσου προέδρου, που ήθελε να δείξει από την πρώτη στιγμή στον Μακρόν ποιος κάνει κουμάντο.

 

Ιδιαίτερα απολαυστικές είναι οι αναρτήσεις όσων προσπάθησαν να φανταστούν πώς εκτυλίχθηκε ο διάλογος των δύο ηγετών, με πολλές φράσεις να χάνονται όχι μόνο στη μετάφραση, αλλά και στην… απόσταση.

 

 

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει όμως και στους καλλιτέχνες του photoshop, που «είδαν» έναν ολόλευκο «καμβά» πάνω στο εντυπωσιακό έπιπλο και πρόσθεσαν πελώριες γάτες, στρίπερ, πατινέρ, τον σούπερμαν και ακόμα και τον… Μπέρνι Σάντερς.