Πατέρας Αντώνιος: Τι θα ισχυριστεί στην κατάθεσή του την Δευτέρα
1 year, 2 months ago
6

Εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη θα δώσει την προσεχή Δευτέρα ο πατήρ Αντώνιος.

Την Δευτέρα 9 Iανουαρίου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη ο πατήρ Αντώνιος, καθώς έχει κληθεί από την Εισαγγελία να δώσει ανωμοτί κατάθεση για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δυο ανήλικων φιλοξενούμενων, αλλά και για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες ανήλικων τροφίμων στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, o πατήρ Αντώνιος αναμένεται να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του, οι οποίοι, θα επιχειρήσoυν να πλήξουν την αξιοπιστία του 19χρονου βασικού μάρτυρα, ο οποίος άνοιξε τη «χιονοστιβάδα» καταγγελιών.

Από την πλευρά του πατρός Αντωνίου, οι δικηγόροι αναμένεται να υποστηρίξουν πως ο 19χρονος είναι άτομο με παραβατική συμπεριφορά και ότι οι μαρτυρίες του δεν ευσταθούν, κατά τις ίδιες πληροφορίες. Μάλιστα, αναμένεται να δείξουν και ένα παλαιότερο βίντεο, στο οποίο ο 19χρονος μιλούσε με «υμνητικά λόγια» για την «Κιβωτό».

Επιπλέον, θα ισχυριστούν ότι ο 19χρονος είχε ανάμιξη με την υπόθεση κλοπής χρημάτων από την δομή του Βόλου, ενώ θα υποστηρίξουν πως τα όσα κατήγγειλε ο 19χρονος περί ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο δεν έχουν συμβεί ποτέ.

Επίσης ο πατέρας Αντώνιος αναμένεται να δώσει εξηγήσεις και για τα περιστατικά κακοποίησης σε βάρος παιδιών, που έχουν καταγγελθεί ότι σημειώθηκαν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», όπως στην Χίο, τον Βόλο και τα Ιωάννινα.

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά της «Κιβωτού», κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να διατυπωθεί ο ισχυρισμός ότι όλα έβαιναν καλώς, ενώ ειδικά για την αγορά του ακινήτου στα Ιωάννινα θα λεχθεί πως τα χρήματα προέρχονταν από πώληση ακινήτου στη Ραφήνα.