Πατουλίδου στο MEGA: Απαξιώνουν όσους τιμούν το εθνόσημο
3 years, 2 months ago
6

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν η χρυσή Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο πρώην πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιώς, Γιάννης Παπαδημητρίου, για τη διαφθορά που υπάρχει στον αθλητισμό με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου περί βιασμού.

Ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, παραιτήθηκε προ ημερών από τη θέση του προέδρου του ομίλου, καθώς, όπως είπε, η ηθική του και οι αξίες του δεν του επιτρέπουν να είναι συνεργός και συμμέτοχος σε αυτές τις τερατώδεις καταγγελίες. «Πλήρης στήριξη στους αθλητές σε κάθε περίπτωση», είπε εμφατικά.

Για την καταγγελία της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου, υποστήριξε πως έπεσε από τα σύννεφα στο άκουσμά της, ενώ για την ομοσπονδία είπε πως δεν μπορεί να διώκει τους αθλητές. «Πρέπει να τους προστατεύουμε, να λύνουμε τα προβλήματα μεταξύ μας σαν οικογένεια και να τους δείχνουμε το σωστό δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η κυρίας Πατουλίδου, υποστήριξε πως η ομοσπονδία θέλει τους πρωταθλητές πρωταγωνιστές στο γήπεδο και άβουλα όντα εκτός γηπέδου. Οι αθλητές, όντας νεαροί σε ηλικία, έχουν ως πρωταρχικό στόχο τη σκληρή προπόνηση και την επιτυχία. Όταν όμως έρθει το πλήρωμα του χρόνου, αντιδρούν και διεκδικούν. Τότε πια δεν τους θέλει κανείς, υποστήριξε η Ολυμπιονίκης. Συνέχισε λέγοντας πως στον αθλητισμό υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα, αλλά οι αθλητές μένουν απλήρωτοι.

Όταν η ίδια ζήτησε έναν οικονομικό απολογισμό της ομοσπονδίας, «έμεινε έξω από όλα για δύο χρόνια», όπως χαρακτηριστικά είπε. Επεσήμανε πως η εξουσία δημιουργεί μια χυδαιότητα και πως είναι θετικό που «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου μπας και καθαρίσει ο τόπος».

Τέλος, ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε πως «βάλλεται το αθλητικό οικοδόμημα» και πως «όλες οι υγιείς δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν τον αθλητισμό». Είπε ακόμα πως έρχεται βίντεο – φωτιά με νέες καταγγελίες.