Πάτρα: Δεν χρειάζεται να ομολογήσει η Πισπιρίγκου: Τι λένε εγκληματολόγοι
1 year, 11 months ago
6

Τι θα γίνει αν η μητέρα των τριών παιδιών προχωρήσει το αίτημα για αποφυλάκιση

«Δε χρειάζεται η ομολογία αν είμαστε συγκροτημένοι στο κομμάτι των αποδείξεων που έχουμε συλλέξει και συσχετίσει για μία ποινική υπόθεση», δήλωσε  ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, δικηγόρος και εγκληματολόγος, σχολιάζοντας την έλλειψη ομολογίας εκ μέρους της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για το φόνο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Βρισκόμαστε στην ανακριτική διαδικασία, στην οποία κυριαρχεί η αρχή της μυστικότητας», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθείται. Και όπως είπε η εισαγγελική αρχή, σε αυτή τη φάση, προστατεύει τα στοιχεία που έχει από το να τα μάθει ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος σχολίασε τις διαρροές από το ανακριτικό υλικό προς τα ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι «οι ειδικοί έχουν το λόγο για τη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής και για την πρόοδο της διαδικασίας αυτής». Και όπως επισήμανε «η αναζήτηση ενός εγκλήματος είναι μία υπόθεση θεσμική, επιστημονική και όχι καφενειακή».

Στην περίπτωση που θα κάνει αίτηση αποφυλάκισης

Μιλώντας για τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τη συμπεριφορά της 33χρονης κατηγορούμενης και τις αναζητήσεις που έκανε στο Διαδίκτυο, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι «η Πολιτεία αντιμετωπίζει επιστημονικά τα στοιχεία που θα αποδώσει στον κατηγορούμενο».

Ο ίδιος αντιλαμβάνεται την σπανιότητα της υπόθεσης, αλλά ζήτησε να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω για να αφήσουμε τις προανακριτικές αρχές να συσχετιστούν σωστά τα στοιχεία αναφορικά με τις τρεις περιπτώσεις θανάτων των παιδιών της οικογένειας.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο η κατηγορούμενη να ζητήσει την αποφυλάκισή της, ο εγκληματολόγος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι είναι δικαίωμα της κατηγορούμενης το αίτημα αποφυλάκισης, αλλά καθυστερεί διότι δεν μπορεί να τεκμηριώσει με στοιχεία το αίτημα».

in.gr